Antena Meniu Search
x

Video Fostul prefect Dan Morega, internat la psihiatrie pentru o expertiză, după ce a fost prins din nou la volan fără permis: "Parcă am fost criminal de război"

Fostul parlamentar şi prefect de Gorj, Dan Ilie Morega în vâstă de 78 de ani a fost internat seara trecută la un spital de psihiatrie, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. Totul după ce acesta n-a putat sta departe de volan şi a condus din nou pe drumurile publice, deşi la începutul lunii i-a fost retras dreptul de a şofa. După ce a fost din nou prins în trafic, Dan Ilie Morega a trecut pe la sediul IPJ Gorj unde a dat câteva explicaţii procurorilor. 

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 11:12

Vezi și

Aseară, fostul prefect a petrecut ore în şir în sediul IPJ Gorj. Totul, după ce acesta nu a putut sta departe de volanul maşinii deşi avea permisul suspendat din motive medicale.

Dan Ilie: Nu m-au întrebat nimic, am stat de vorbă. Am acceptat benevol să fac o expertiză medicală.

Fostul politician a intrat în atenţia publicului din momentul în care autorităţile au decis să îi suspende dreptul de a conduce, iar acesta a păstrat cu mândrie permisul pe care a refuzat să-l predea. Astfel, în doar două săptămâni a reuşit să se aleagă cu câteva dosare penale.

Va ajunge şi acasă, nu înainte de a obţine un răspuns favorabil din partea medicilor psihiatri, după ce aseară, Morega a fost dus la o unitate medicală de specialitate în vederea unei expertize. Ieri a fost prins a patra oară în două săptămâni conducând pe drumuri publice fără drept. Cinci echipaje de poliţie au intervenit pentru a-l opri pe fostul prefect care se plimba nestingherit pe străzile din Municipiul Târgu Jiu.

Dan Ilie Morega în masina, pe scaunul din dreapta: De la birou am fost să iau motorină şi să merg acasă. Mi se blocase maşina. Brusc una în faţă, una în lateral, brusc două în spate. Parcă am fost un criminal de război.

Poliţiştii l-au testat şi pentru consumul de substanţe interzise.

Dan Ilie Morega în masina, pe scaunul din dreapta: Să ne înţelegem că eu am cerut antidrog. Ca nu cumva ei să susţină ca eram drogat şi am luat medicamente de cap.

Noile expertize psihiatrice vor arata dacă fostul prefect este apt pentru a conduce. Penultima dată când a fost surprins de poliţişti circulând pe străzi, fostul prefect avea şi girofar pe capotă şi chiar dădea flash-uri celorlalţi participanţi la trafic. În trecut, doi medici psihiatri care l-au evaluat au susţinut că acesta suferă de demenţă şi tulburări bipolare, familia fiind şi cea care a transmis o sesizare poliţiei rutiere pentru a-i retrage permisul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fostul prefect Dan Morega, internat la psihiatrie pentru o expertiză, după ce a fost prins din nou la volan fără permis: "Parcă am fost criminal de război"