Antena Meniu Search
x

Video Fostul consilier MAI Costinel Dumitraşcu s-a urcat beat la volan, a fugit de poliţie şi a minţit că nu s-a întâmplat nimic. Fosta soţie, o celebră judecătoare

Un fost consilier al unui ministru de Interne i-a pus pe jar pe polițiștii din Capitală. S-a urcat băut la volan și a pornit într-o cursă nebună în momentul în care agenții i-au făcut semn să oprească. Bărbatul, care este acum avocat, a fost tras pe dreapta după o urmărire de câţiva kilometri şi a fost scos cu forţa din maşină, după ce un echipaj i-a spart geamul cu un pistol. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 31.10.2023, 19:22

Vezi și

Un apel la 112 l-a adus în atenţia agenţilor rutieri pe Costinel Dumitraşcu, fostul consilier al ministrului de Interne Radu Stroe, în 2013. Cineva a sunat înainte de ora 17 şi a anunţat că un autoturism de teren merge aproape în zig-zag pe Calea Călăraşilor. A fost reperat pe Bulevardul Corneliu Coposu, unde agenţii i-au făcut semn să oprească.

Fost consilier MAI, cu poliţia pe urme

După ce i s-au cerut documentele, a apăsat pedala de acceleraţie şi a gonit nebuneşte mai bine de 2 kilometri până când a fost blocat. După cum se vede pe camerele de supraveghere, mai multe echipaje au pornit imediat în căutarea sa.

"Bărbatul a reușit să fugă de agenți preț de câteva străzi până aici, în zona bulevardului Pache Protopopescu. Pentru că a refuzat să se dea jos de la volan, agenții au fost nevoiți să îi spargă geamul pentru a-l pune cu forța la pământ", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Ca să scape, fostul consilier, care a fost şi director adjunct al Secretariatului General din MAI, a lovit şi o maşină de poliţie. "Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat", a declarat Oana Pîrvan, Brigada Rutieră.

Reacţia lui Costinel Dumitraşcu

A rămas fără permis şi s-a ales cu dosar penal. Astăzi, fostul consilier al lui Radu Stroe s-a comportat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. 

  • Reporter: E adevărat, v-a oprit poliția aseară?
  • Fostul consilier MAI: Nu! Mașina e în curte...

Ce spune soţia chestorului prins beat

Totuşi, echipa Observator a găsit în locul în care poliţiştii l-au blocat mai multe carduri bancare cu numele fugarului. I le-am predat soţiei şoferului. 

  • Reporter: Cardul nu a apucat să îl închidă?
  • Soția chestorului: Nu, nu...
  • Reporter: L-am găsit acolo, sprijinit de copac...
  • Soția chestorului: Da, mulțumesc frumos... 
  • Reporter: Nu știu mai multe... Dumneavoastră știți?
  • Soția chestorului: Asta e, ce ați auzit și dumneavoastră...

Costinel Dumitraşcu, în vârstă de 60 de ani, a fost subofiţer la Direcţia de Paşapoarte şi la Direcţia Cercetări Penale. S-a transferat la MApN şi apoi s-a întors înapoi la Ministerul de Interne, unde a fost consilier în mai multe structuri şi consilier personal al ministrului Radu Stroe. A ieşit apoi din spaţiul public.

Fosta soţie, o celebră judecătoare

Fosta sa soţie, Sofica Dumitraşcu, a fost o judecătoare extrem de cunoscută, care a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

"Pe când era judecătoare la Curtea de Apel București, Sofica Dumitrașcu l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam. Două luni mai târziu, sirianul fugea din țară și declanşa un val de revocări din funcţii. Când judecătoarea a ajuns la Curtea Supremă, a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase la închisoare în dosarul Trofeul Calității", spune Bogdan Dinu, reporter Observator.

Sofica Dumitrașcu a murit în anul 2017, la vârsta de 55 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fostul consilier MAI Costinel Dumitraşcu s-a urcat beat la volan, a fugit de poliţie şi a minţit că nu s-a întâmplat nimic. Fosta soţie, o celebră judecătoare