Antena Meniu Search
x

Video Fostul primar din Viişoara, acuzat că a violat o fată de 16 ani, eliberat după 5 zile de arest. Se pregăteşte pentru o nouă candidatură la locale

Răsturnare de situaţie în cazul fostului primar din comuna Viişoara, judeţul Botoşani, care ar fi violat o fată de 16 ani. Deşi în urma audierilor, actualul consilier local, a fost arestat pentru 30 de zile, în cele în urmă a fost eliberat după doar cinci zile de detenţie. Este decizia pe care magistraţii au luat-o în urma contestaţiei făcute de agresorul copilei, care în tot acest timp se pregătea pentru o nouă candidatură la alegerile locale din iunie. 

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 08:36

Vezi și

Dinu Moroșanu, fostul edil, ar fi profitat de copila de 16 ani la începutul acestei luni. Asta după ce, fata a mers la magazinul din sat, care îi aparţine politicianului. Acolo, bărbatul ar fi intrat în vorbă cu fata, iar apoi a ademenit-o în locuință, unde ar fi violat-o. 

Vecină: Nu cred sub nici o formă că ar fi vreo intenţie de-a fetei de a face ceva, decât că el a profitat. Nu s-a gândit să e un copil şi i-a distrus viaţa. 

Adolescentă de 16 ani, violată de un fost primar

În tot acest timp, fata ar fi ţinut secret calvarul prin care a trecut, însă la un moment dat şi-a făcut curaj şi a povestit totul unei colege de la şcoală, care a încurajat-o să-l denunţe pe fostul primar la poliţie. În urma audierii, actualul consilier local, a fost arestat pentru 30 de zile, numai că după doar cinci zile, magistraţii au decis să-l lase în libertate. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Lazăr, avocatul familie: Deşi judecătoria trimisese cererea Parchetului de luarea măsurii arestării preventive, ulterior completul de magistraţi de la Tribunalul Botoșani în contestaţie respingând această soluţie. Este o situaţie oarecum absurdă, dar victima în momentul acesta, nu are ce face. 

Decizia magistraţilor a şocat întreaga comunitate, mai ales că victima ar locui gard în gard cu fostul edil. 

Bunicul fetei: Cum de ajuns liber cu asemenea faptă, om de 54 de ani? Cred că are relaţii, astfel nu se justifică. Asta nu este faptă a să fi eliberat. Se simte speriată. Parcă ar tremura. O văd schimbată şi la faţă.  Dintr-o fată curajoasă, e palidă, supărată.

Felicia Mihai, DGASPC Botoşani: Stările comportale emoţionale s-au acutizat şi a faptului că îl vedea pe agresor în proximitatea locuinţei sale.

Fostul primar candidează din nou la alegeri

În timp ce fostul primar se pregăteşte pentru o nouă candidatură la alegerile locale din iunie, fata de 16 ani este acum consiliată psihologic.

Felicia Mihai, DGASPC Botoşani: Ne referim aici la tulburări de somn, tulburări alimentare, niște, furie, stări de panică, frica de a se deplasa în locuri în care în trecut se simţea confortabil, în siguranţă. 

Dinu Moroșanu a fost primar în comuna Viişoara din judeţul Botoşani din 2016 până în 2020. A reuşit apoi să prindă un loc confortabil în consiliul local, iar acum îşi doreşte din nou scaunul de primar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fostul primar din Viişoara, acuzat că a violat o fată de 16 ani, eliberat după 5 zile de arest. Se pregăteşte pentru o nouă candidatură la locale