Antena Meniu Search
x

Video Fostul rector explică imaginile în care studenţii la Academia de Politie dorm 30 în cameră, cu şobolanii. "Situaţie provizorie"

La Academia de Poliţie se predă lecţia umilinţei. Studenţii stau înghesuiţi câte 30 într-o cameră, băile sunt insalubre, iar şobolanii mişună pe holuri. Nici în sălile de clasă nu e mai bine. Viitorii poliţişti stau la cursuri în bănci rupte. Conducerea Academiei a venit cu explicaţii: instituţia este în mijlocul unui amplu proces de renovare.

de Redactia Observator

la 25.10.2022, 19:37

Vezi și

Imaginile sunt filmate pe holurile Academiei de Poliţie. Un şobolan aleargă pe holul dintre dormitoare, printre pantofii studenţilor. Uşile sunt putrezite, murdare, cu găuri uriaşe.

La duşuri, tencuiala de pe tavan s-a prăbuşit, iar molozul zace în mijlocul pardoselii. În dormitoare, paturile suprapuse au o distanţă între ele de doar o palmă. În camerele cât o debara stau şi 30 de studenţi.

Cosmin Andreică, Sindicatul Europol: Dormitoare suprapopulate, de la 16 studenţi într-un dormitor la 30 chiar. Grupuri sanitare insalubre, în care apa nu este inodoră, incoloră, cum am învăţat la şcoală. Este maro şi are miros. Şobolani care tropăie pe holurile dormitoarelor. Tocuri roase, distruse, prin care şobolanii îşi fac loc fără niciun fel de problemă. 

Dezastru este şi în sălile de clasă, spun cei de la sincidatul Europol. 

Pe acelaşi subiect

Cosmin Andreică, Sindicatul Europol: Clasele sunt neigienizate. Am primit şi poze cu săli de clasă goale. Au improvizat şi le-au spus că dacă nu el convine, sa-şi facă o bancă şi să o aducă în clasă să înveţe. 

Condiţii de penitenciar la Academia de Poliţie

Fostul rector al Academiei recunoaşte situaţia la limita decenţei.  

Claudiu Chindriş, fostul rector al Academiei de Poliţie: Există un proiect de renovare. Dacă au fost puşi în camere, acela este motivul. E o situaţie provizorie, nu este o situaţie care va fi termen lung.

Actuala conducere are aceeaşi explicaţie. Din august au început renovări, din fonduri europene, de aproape 40 de milioane de lei. 

în acest moment sunt în derulare o serie de lucrări pentru modernizarea pavilioanelor de cazare pentru studenți. Conducerea Academiei a dispus măsuri cu efect imediat pentru a evita pe cât posibil situații în care studenții să fie cazați în condiții care nu sunt conforme cu standardele.

Sursa: Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" 

În urma întregului scandal, au fost luate în calcul mai multe soluţii. Printre ele, inclusiv de cazarmare a studenţilor. Câteva sute de elevi să fie scoşi din aceste cămine şi răspândiţi în spaţii de cazare ale Ministerului de Interne. 

Anul acesta, 745 de studenţi au intrat la Academiei de Poliţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Fostul rector explică imaginile în care studenţii la Academia de Politie dorm 30 în cameră, cu şobolanii. "Situaţie provizorie"