Antena Meniu Search
x

FOTO Aşa arată noul avion din flota Tarom! Aeronava Sarmizegetusa aterizează miercuri, prima oară, la Otopeni

Primul dintre cele două noi avioane Boeing 737-800 NG, denumit "Sarmizegetusa", intră miercuri oficial în flota companiei naţionale de transport aerian Tarom.

la 24.05.2017, 09:02

Primul dintre cele două noi avioane Boeing 737-800 NG, denumit "Sarmizegetusa", intră miercuri oficial în flota companiei naţionale de transport aerian Tarom.

La începutul acestei luni, Ministerul Transporturilor a anunţat că Tarom a semnat contractul de achiziţie a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, având o configuraţie de 189 de locuri.

Avioanele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de zece ani, iar livrarea ambelor aeronavelor va fi făcută în cursul lunii mai, potrivit Ministerului Transporturilor.

Flota companiei numără în prezent 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în acelaşi timp, din cauza operaţiunilor de mentenanţă.

Aeronavele Boeing vor înlocui cele două aparate Airbus A310 care au fost retrase anul trecut, Tarom fiind nevoit să renunţe la anumite rute pe care nu mai avea cu ce să le opereze.

În lunile septembrie şi octombrie ale anului trecut, Tarom a retras cele două avioane Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul condus atunci de Petre Roman.

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air. Liderul pieţei, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, este Wizz Air. Tarom a înregistrat o creştere de 1% a numărului de pasageri în 2016, până la 2,41 milioane. 

La începutul acestui an, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că, din fondul suveran naţional de 10 miliarde de euro, care va fi creat de Guvern în acest an, va fi finanţată achiziţia a 30 de avioane noi pentru Tarom în următorii ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » FOTO Aşa arată noul avion din flota Tarom! Aeronava Sarmizegetusa aterizează miercuri, prima oară, la Otopeni