Antena Meniu Search
x

FOTO de excepţie! 6 martie '77: New York Times publica informaţii despre cutremur!

La două zile după ziua de 4 martie, publicaţia americană The New York Times a făcut un bilanţ al cutremurului care a nimicit Capitala!

Povestea unei nopţi de groază a început pe 4 martie, 1977, la ora 21:22 cu un cutremur de 7,2 grade pe Scara Richter.

"Capitala României a rămas înmărmurită și în suferință după un cutremur despre care se spune că a cauzat sute de decese și a lăsat orașul mutilat ca după un raid aerian", scriau cei de la The New York Times.

"Autoritățile nu au vrut să estimeze numărul victimelor după severul cutremur de azi-noapte. Totuși, un student american la Medicină a spus că a văzut cel puțin 100 de cadavre în morga unui singur spital".

"Oficialitățile române i-au spus unui diplomat, în această dimineață, că 170 de decese au fost confirmate oficial și că peste 1.000 de persoane este posibil să-și fi pierdut viața, la nivelul întregii țări", se mai arăta în articol.

"În timp ce mai toate blocurile din București au rămas în picioare astăzi, multe au suferit serioase avarii, iar câteva s-au prăbușit complet. Printre acestea din urmă se aflau câteva clădiri de locuințe cu 10 etaje, sub ale căror dărâmături s-ar putea să se mai afle câțiva supraviețuitori. Președintele Nicolae Ceaușescu s-a întors dintr-o delegație din Africa și a început să se ocupe de operațiunile de ajutorare".

"Mulțimile erau îngrijorate din cauza un zvon potrivit căruia ar urma un alt cutremur care ar distruge clădirile avariate, dar care rămăseseră totuși în picioare. Experții americani au spus că producerea unui alt cutremur este improbabilă".

1.578 de morţi, 11.300 de răniţi, zeci de mii de locuinţe distruse. Acesta este bilanţul celui mai devastator cutremur produs în România.

The New York Times a fost înființat în anul 1851 și este numit the Gray Lady datorită stilului conservativ și imparțial. Ziarul a obținut 98 de premii Pulitzer până în anul 2008 și a avut un tiraj de aproximativ un milion de exemplare în anul 2007.

Citeşte şi: Unica înregistrare a cutremurului din 1977! Zgomote înfiorătoare

+18 Imagini groaznice cu teroarea din Bucureşti imediat după cutremurul din '77!

Personalităţi care au sfârşit tragic pe 4 martie 1977

Cel mai sigur bloc, în caz de cutremur, se află în Iaşi!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » FOTO de excepţie! 6 martie '77: New York Times publica informaţii despre cutremur!