Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Fotografie emoţionantă cu doi pompieri gorjeni după o misiune în arșiță, la temperaturi aproape dublate de echipamentele de protecție

Canicula e greu de îndurat şi de către salvatori. Cele aproape 40 de grade din aer aproape se dublează pentru pompierii care intervin să stingă incendii. Costumele de protecţie, bocancii, căştile şi mănuşile fac ca organismul lor să resimtă o temperatură mult mai ridicată decât în mod normal, dar când e în joc o viaţă omenească, gradele nu mai contează, mărturisesc salvatorii. 

de Diana Speretoiu

la 21.06.2024 , 09:52

40 de grade au arătat termometrele la orele prânzului, în judeţul Gorj. Pe cod portocaliu de caniculă, salvatorii au organizat un amplu exerciţiu. Au simulat o alunecare de teren, într-o zonă afectată, urmată de un accident grav. Într-o astfel de misiune, în arşiţă, temperaturile sunt aproape dublate de echipamentele de protecţie pe care le poartă pompierii.

"Este format din bocanci de intervenţie, cu bombeu metalic. Costumul tip pompier, care e format din pantaloni, din geacă, mănuşile de intervenţie, casca de protecţie, iar când intervenim în zone cu temperatură ridicată, lenjerie termică pe sub acest costum", spune un tânăr salvator. "Ne oferă siguranţă şi nu putem interveni fără acestea. Avem grijă, cel care conduce intervenţia, să schimbăm personalul care acţionează în aceste perioade şi la un interval de timp, astfel încât să nu apară probleme de sănătate", a declarat Silviu Ungureanu - ISU Gorj.

Salvatori în arşiţă, misiuni la 40 de grade Celsius

Vezi și

Într-o misiune contra-cronometru, gradele din termometre nici nu mai contează pentru ei, deşi devin tot mai greu de suportat. "Timpul este primordial. Cu cât ne mişcăm mai repede, cu atât e o viaţă omenească în siguranţă", spune Ştefan Maioga - ISU Gorj.

"Ştim cu toţii cum se resimte o temperatură de peste 35 de grade, atunci când purtăm o ţinută lejeră. Ne putem imagina cu uşurinţă cum este să resimţi această temperatură în costumele de protecţie, cu un efort fizic maxim, amplificat şi de adrenalina, care îţi curge prin vene inevitabil atunci când intervii într-o situaţie de urgenţă", a declarat Florin Chisim - ISU Gorj.

O fotografie cu doi pompieri extenuaţi, surprinşi pe acoperişul unei case, a strâns sute de reacţii pe reţelele de socializare. Cei doi salvatori tocmai îşi încheiaseră misiunea de a stinge flăcările care au cuprins locuinţa.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Fotografie emoţionantă cu doi pompieri gorjeni după o misiune în arșiță, la temperaturi aproape dublate de echipamentele de protecție