Antena Meniu Search
x

Video Fotograful violator din Iaşi, cunoscut printre localnici ca om de bună credinţă. Obişnuia să facă poze şi la biserică: "Vă spun drept că mi-e frică"

Un bărbat de 60 de ani din Iaşi care se dădea drept fotograf profesionist a fost arestat pentru viol şi agresiune sexuală. Bărbatul racola fete pe internet sau de pe stradă şi le atrăgea la el în apartament pentru şedinţe foto gratuite. Patru tinere cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani au depus plângere pe numele său până acum. Individul e rudă cu un fost primar din Iaşi, care ademenea şi abuza fete după aceeaşi metodă. 

de Redactia Observator

la 18.11.2023, 08:49

Vezi și

Individul acuzat ca şi-a violat modelele este Florin Bejenaru, un fotograf în vârstă de 60 de ani. de opt ani are o pagină numita Căsuţa Fotografului, unde postează diferite imagini; de la tinere în rochii de mireasă, la fete îmbrăcate sumar.

"Bărbatul le invita pe fete aşa aşa-zisul său studio foto. În momentul în care tinerele ajungeau acolo, tinerele îşi dădeau seama că este doar un apartament. Bărbatul le trimitea apoi să se schimbe de haine şi profita de moment pentru a se schimba şi el într-o ţinută mai lejeră. Tot atunci bloca uşa de la intrare cu un birou. Astfel, în momentul în care erau agresate, fetelor le era imposibil să fugă", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

Fotograful îşi ademenea victimele pe reţelele sociale sau le aborda direct pe stradă. Le promitea şedinţe foto gratuite. După ce programa întâlnirile, le spunea să vină neînsoţite la studio pe motiv că are nevoie de linişte în timpul shootingurilor.  

Călina Colea, avocata unor victime: Dacă le aborda pe stradă, el avea un aparat de fotografiat în mână şi în felul acesta le crea sentimentul că totul va fi în regulă, că este o persoană serioasă. 

Pe acelaşi subiect

În spatele usilor inchise, tinerele treceau printr un coşmar: sub pretextul că nu stau hainele bine pe ele, bărbatul le atingea şi le abuza. Patru fete au făcut plângere la poliţie. cea mai tânără dintre ele are doar 16 ani.

Teodora Bița, avocata unor victime: Fiind persoane tinere, unele dintre ele la primul contact cu o şedinţă foto profesionistă, automat impactul a fost unul major la nivelul inconştientului. Încă se resimt. 

Individul posta pe Facebook poze cu fetele, iar la descriere spunea: "Una pe zi". La cinci zile după denunţ, individul a fost ridicat dintr-una din locuinţele lui, aflată la 20 kilometri de Iaşi. Si aici s-au petrecut orori.

"Bărbatul mai chema fete pentru şedinţe foto şi la locuinţa sa din comuna Rediu, din imediata apropiere a Iaşiului. De altfel, şi aici au avut loc percheziţii, iar în urma lor anchetatorii au găsit mai multe dispozitive de stocare cu mii de fotografii", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

Vecinii sunt şocaţi, spun ca bărbatul obişnuia să facă poze şi la biserică.   

Andrei Chiriac, preot paroh, satul Tăutești: Niciodată nu am avut plângeri de el, despre aşa ceva. Venea şi la biserică, la slujbe... 

Vecină: Fata a lucrat de mai multe ori. Câte trei zile lucra. Îi dădea cu var, îi făcea curăţenie. N-avem treabă cu el. Vă spun drept că mi-e frică. L-am ştiut om de treabă. 

Reţeta infracţiunii pare trasă la indigo. Individul de 60 de ani este rudă cu un alt prădător sexual. Ionel Onofraş, fost primar al oraşului Iaşi, trimis în judecată în martie 2022 pentru că ar fi violat şi abuzat două fete minore. Fostul edil le ademenea prin aceeasi metodă, le oferea şedinţe foto gratuite in studioul lui. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Fotograful violator din Iaşi, cunoscut printre localnici ca om de bună credinţă. Obişnuia să facă poze şi la biserică: "Vă spun drept că mi-e frică"