Antena Meniu Search
x

Noi descoperiri în cazul cadavrului găsit luni într-o pădure din Caracal, anunță DIICOT

DIICOT anunță descoperirea de noi fragmente de oase și dinți în zona pădurii de lângă Caracal unde luni au fost găsite rămășițele calcinate ale unui cadavru. Surse din anchetă spun că resturile proaspăt găsite pot fi de mare ajutor în procesul de identificare a trupului neînsuflețit.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 06.08.2019, 18:45

Anchetatori în pădurea din Caracal unde au fost găsite oasele
Anchetatorii au găsit alte fragmente de oase în pădurea din Caracal - Observator

DIICOT anunță descoperirea de noi fragmente de oase și dinți în zona pădurii de lângă Caracal unde luni au fost găsite rămășițele calcinate ale unui cadavru. Surse din anchetă spun că resturile proaspăt găsite pot fi de mare ajutor în procesul de identificare a trupului neînsuflețit. Luni, Gheorghe Dincă le-a indicat anchetatorilor că ar fi vorba despre Luiza Melencu.

Potrivit DIICOT, anchetatorii au găsit marți noile fragmente de oase și dinți în pădurea de la marginea orașului Caracal, în urma cernerii cenușei pe care au descoperit-o la săpăturile făcute cu o zi înainte. Cel mai probabil sunt resturi umane, mai spun procurorii. Surse din anchetă spun că aceste fragmente sunt mai mari, iar investigatorii au speranța că din ele se va putea extrage ADN, extrem de important pentru identificarea victimei.

În comunicat însă, DIICOT a făcut și o încurcătură, spunând că descoperirea a fost făcută pe traseul Călăraşi-Bucureşti în loc de Caracal - București. Eroarea a fost ulterior corectată.

”Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Astăzi, data de 06.08.2019, procurorii DIICOT - Structura centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române - delegați în cauză, au continuat percheziția efectuată la domiciliul inculpatului  Dincă Gheorghe, precum și cercetarea la fața locului din data de 05.08.2019, în zona indicată de către inculpat, respectiv o lizieră situată pe traseul Călăraşi-Bucureşti.

În urma cercetării la fața locului efectuate în cursul zilei de astăzi, la locul mai sus menționat, după cernerea cenuşei, au fost identificate și alte fragmente osoase și dinți.

Menționăm că, medicii legiști aflați la fața locului au concluzionat faptul că, resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană.

De asemenea, în cauză a avut loc audierea mai multor persoane și s-a procedat la efectuarea perchezițiilor informatice asupra unor medii de stocare, la domiciliul inculpatului, acesta fiind asistat de către apărătorul din oficiu”, afirmă comunicatul DIICOT.

Rămășițe găsite și în curtea criminalului

Surse apropiate anchetei au dezvăluit pentru Observator că au fost găsite noi fragmente de oase și în curtea criminalului din Caracal. Au fost găsite chiar lângă butoiul unde, potrivit lui Gheorghe Dincă, au fost incinerate trupurile neînsuflețite ale Alexandrei Măceșanu și Luiza Melencu.

Aceleași surse spun că, foarte probabil, și aceste rămășițe sunt umane și au fost trimise spre analiză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Noi descoperiri în cazul cadavrului găsit luni într-o pădure din Caracal, anunță DIICOT