Antena Meniu Search
x

Video Fugara Elena Udrea îi imploră pe bulgari să nu o trimită în România. Le-a povestit că închisorile noastre arată rău

Fugarii de lux ai României, Elena Udrea şi Sorin Oprescu, sunt la o graniţă distanţă. Fostul ministru al Turismului în Bulgaria, iar fostul primar în Grecia. Amândoi încearcă să scape de sentinţele din România. Şi imploră magistraţii să nu fie extrădaţi. Ieri, autorităţile elene l-au prins pe Oprescu. Se ascundea într-un cartier exclusivist din Atena. De gol l-ar fi dat codul fiscal pe care îl folosise ca să închirieze casa. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 18.05.2022, 21:33

Vezi și

Pentru a treia oară în faţa Curţii de Apel de la Sofia, Elena Udrea a venit extrem de zâmbitoare şi mai hotărâtă ca oricând să le demonstreze magistraţilor că nu trebuie să fie trimisă în România. Îmbrăcată în acelaşi costum negru, cu o bluză de mătase asortată, pantofi cu toc, machiată discret şi cu părul coafat. 

Elena Udrea, fost ministru al Turismului: Să se aplice legea şi în cazul meu, e absurd ca doar în cazul meu în România să nu se aplice legea, nici decizia CCR, nici decizia Curţii Europene de Justiţie.

Elena Udrea s-a plâns de condițiile din închisorile românești

Vreme de o oră, cât a stat în sala de judecată, fostul ministru a încercat să-i convingă pe bulgari cât de rele sunt condiţiile în închisorile din România şi că nu trebuie să ajungă sub nicio formă într-o celulă din ţară. Fosta blondă ar fi vrut inclusiv un expert care să vină să vorbească despre dezastrul din penitenciare. 

Pe acelaşi subiect

Elena Udrea, fost ministru al Turismului: Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condiţiilor din arest, deci instanţa a spus că nu mai este nevoie, probele depuse arată clar condiţiile. Sunt arestată ilegal de 40 de zile. 

Iar acuzaţiile nu se opresc aici.

Radoeva Borislava, Curtea de Apel Sofia: Autorităţile române fac presiuni pentru extrădarea ei, iar, în tot acest timp, ea a primit mai multe ameninţări.

Procesul Elenei Udrea s-a amânat pentru opt iunie

Bianca Iacob, reporter Observator: Peste două sau poate peste trei săptămâni, Elena Udrea va fi adusă din nou aici la Curtea de Apel din Sofia să stea faţă în faţă cu magistraţii. Termenul viitor e decis de România şi de cât de repede va trimite documentele referitoare la cazul acesteia. Întreg cazul şi toate documentele traduse în bulgară. Şi asta pentru că magistraţii de aici vor să se asigure că a avut parte de un proces echitabil în România.

Fostul ministru îşi pune toate speranţele în judecătorii români care luni are putea decide chiar eliberarea sa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Fugara Elena Udrea îi imploră pe bulgari să nu o trimită în România. Le-a povestit că închisorile noastre arată rău