Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Frederico lovește Marea Neagră. În Turcia, vântul puternic a răsturnat mai multe bărci și a smuls sute de copaci din rădăcini

Deşi ţara noastră se confruntă cu mai multe valuri de aer polar şi ninsori, în mai multe zone ale Europei, vântul face ravagii. Transportul naval din mai multe regiuni din Turcia şi Grecia a fost afectat de vijeliile puternice. În Salonic, mai mulţi copaci căzuţi au provocat pagube majore, iar mai multe drumuri au fost închise.

de Redactia Observator

la 19.11.2023, 12:06

Vezi și

În portul Aegina, din Grecia, o navă a încercat cu disperare să lupte cu valurile uriaşe pentru a ajunge la ţărm. După mai bine de oră, vasul a reuşit să scape din apele învolburate.

La Salonic, vântul a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră

Pompierii au primit 150 de apeluri pentru copaci căzuţi. În multe zone s-au înregistrat pagube la mașinile parcate din cauza căderii copacilor și a ramurilor. În unele cazuri, autorităţile au închis drumuri.

O fereastră din salonul unei nave a fost spartă de valuri. 50 oameni au fost debarcaţi. Din fericire, în urma incidentului, nu au existat răniţi.

Pe acelaşi subiect

Un alt fenomen periculos se năpusteşte asupra Europei

Furtuna Frederico, una dintre cele mai puternice care ajunge în bazinul Mării Negre, vine din nordul Franţei. Fenomenul a făcut deja ravagii în Elveţia, dar şi în Turcia.

În oraşul Izmir, furtuna şi vântul puternic au scufundat mai multe bărci. Străzile şi bulevardele au fost transformate în adevărate lacuri. Fenomenul va afecta serios transportul naval și aerian din Bulgaria. Vântul va crește până la forță de uragan, în timp ce temperaturile vor scădea semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Furtuna Frederico lovește Marea Neagră. În Turcia, vântul puternic a răsturnat mai multe bărci și a smuls sute de copaci din rădăcini