Antena Meniu Search
x

Prăpăd în Sălaj şi Maramureş, după grindină: "Toate maşinile care au fost parcate aici sunt distruse!"

Furtuni puternice au lovit nord-vestul ţării, iar în Sălaj şi în Maramureş a plouat cu bulgări de gheaţă. În premieră pentru România, meteorologii au emis într-o singură oră două coduri roşii de fenomene extreme. Al treilea a fost emis pentru judeţul Dolj, în urmă cu câteva minute.

de Redactia Observator

la 28.05.2019, 19:34

Vezi și

Furtuni puternice au lovit nord-vestul ţării, iar în Sălaj şi în Maramureş a plouat cu bulgări de gheaţă. În premieră pentru România, meteorologii au emis într-o singură oră două coduri roşii de fenomene extreme. Al treilea a fost emis pentru judeţul Dolj, în urmă cu câteva minute.

Furtunile au traversat jumătate de ţară şi au făcut prăpăd. Maşini ciuruite de gheaţă, acoperişuri smulse şi cartiere rămase fără curent. Pe străzi, oamenii au căutat soluţii disperate pentru a se proteja de gheaţa care îi putea răni. Trei persoane nu au găsit la timp un adopost şi au suferit luxaţii.

S-au rupt norii peste Zalău. Timp de o jumătate de oră, oraşul a fost pur şi simplu bombardat cu bucăţi imense de gheaţă.

Norii s-au adunat extraordinar de repede, iar vântul puternic cu aspect tornadic a adus furtuna. Până la ora 16.00, tot judeţul Sălaj a fost sub cod roşu.

Cel mai sever episod de grindină din acest an

Oamenii au fost luaţi pe nepregătite. Unii erau la cumpărături şi s-au protejat de grindină cu ajutorul coşurilor pentru alimente. Altfel, bucăţile mari de gheaţă îi puteau răni. Meteorologii spun că a fost cea mai severă ploaie cu gheaţă din această primăvară.

Traficul s-a blocat complet, după ce şoferii au oprit maşinile pe marginea drumului pentru că nu mai vedeau nimic la niciun metru distanţă. În toate parcările au pornit alarmele.

În parcarea unui hipermarket, oamenii şi-au găsit maşinile ciuruite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O oră mai târziu, furtuna tornadică a lovit Maramureşul, iar meteorologii au emis al doilea cod roşu de fenomene extreme, în aceeaşi zi. O premieră pentru România.

Grindina, vântul şi ploaia au oprit alimentarea cu energie electrică în câteva cartiere din Baia Mare şi au smuls acoperişul unui bloc.

Locuitorii au fost avertizaţi prin Ro-Alert că în judeţ sunt fenomene meteo periculoase.Meteorologii au emis coduri portocalii, în cascadă, pentru mai multe judeţe din vestul şi sud-vestul ţării. Furtunile au ajuns până în Oltenia.

Ciocnirea frontului atmosferic care a adus ploi în vestul ţării, de aerul cald, de vară, care a acoperit multe zone din ţară, a favorizat dezvoltarea pe verticală a norilor care au adus grindină şi furtuni. Iar pericolul nu a trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Prăpăd în Sălaj şi Maramureş, după grindină: "Toate maşinile care au fost parcate aici sunt distruse!"