Antena Meniu Search
x

Noi audieri la Parchetul General pentru violenţele din noaptea de 10 august. Gabriela Firea a fost chemată ca martor în faţa procurorilor

Noi audieri la Parchetul General pentru violenţele din noaptea de 10 august. Primarul General al Capitalei a fost chemat ca martor în faţa procurorilor.

Vezi și

Noi audieri la Parchetul General pentru violenţele din noaptea de 10 august. Primarul General al Capitalei a fost chemat ca martor în faţa procurorilor. În timp ce Prefectul Capitalei, ministrul de Interne şi coordonatorul jandarmilor ar fi trebuit să dea explicaţii în Comisia de Apărare din Senat. Însă, după o şedinţă cu scântei, audierea lor a fost amânată.

Trei ore a durat audierea primarului general. Gabriela Firea le-a explicat procurorilor cine şi ce atribuţii a avut în timpul intervenţiei din Piaţa Victoriei. 

Gabriela Firea: "Eu eram in delegatie oficiala la Talin. Am avut acele informari de la domnul viceprimar cu privire doar la actiuni strict administrative, nu la actiuni care sa contina ordine de lupta, numarul de jandarmi, actiunea acestora, dispunerea acestora. Ministrul de Interne poarta intreaga responsabilitate pentru coordonarea activitatii tututror institutiilor din MAI."

Între timp, la Parlament erau aşteptaţi prefectul capitalei, ministrul de Interne şi şeful dispozitivului de jandarmi din Piaţa Victoriei. Cei trei ar fi trebuit să lămurească ce s-a întâmplat în noaptea de 10 august. Audierea lor a fost amânată după un schimb dur de replici între membrii comisiei.

Motivul amânării a fost raportul MAI despre violenţele din Piaţă, un document "secret de serviciu", sosit abia ieri la Parlament. Cei mai mulţi dintre senatori au susţinut că audierile nu pot avea loc până nu va fi studiat acest raport.

Parlamentarii opoziţiei au acuzat însă că au fost blocate intenţionat audierile. 

Nicolae Fălcoi, USR: "Am asistat la inca un episod din serialul "pentru ca pot". PSD a refuzat sa asculte declaratiile celor trei invitati de azi. e clar ca le e frica sa se afle adevarul."

Pentru violenţele din 10 august au fost depuse până acum 770 de plângeri împotriva jandarmilor. La rândul lor, peste 60 de jandarmi au depus plângeri pentru că au fost răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Noi audieri la Parchetul General pentru violenţele din noaptea de 10 august. Gabriela Firea a fost chemată ca martor în faţa procurorilor