Antena Meniu Search
x

GALERIE FOTO. Imagini rare de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001: Ziua care a zdruncinat omenirea

Ziua în care lumea s-a transformat: În dimineața de marți, 11 septembrie 2001, întreaga lume a privit cum două avioane, la bordul cărora se aflau zeci de pasageri nevinovaţi, lovesc Turnurile Gemene de la World Trade Center din New York, capitala financiară a Statelor Unite. La scurt timp alte două avioane aveau să se prăbuşească în Pentagon şi pe un câmp din zona rurală a statului Pennsylvania. Aproape 3.000 de oameni şi-au găsit sfârşitul în ziua fatidică, în urma atentatelor puse la cale de 19 terorişti Al-Qaeda.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.09.2021, 12:59

Imagini tulburătoare cu dezastrele produse în ziua de marţi, 11 septembrie 2001. Aproape 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma atentatelor puse în aplicare de 19 terorişti Al-Qaeda. Patru avioane au fost deturnate, dpuă prăbuşindu-se în Turnurile Gemene ale World Trade Center, un al treilea lovind Pentagonul, iar al patrulea prăbuşindu-se pe un câmp, într-o zonă rurală din Pennsylvania, ucigând fiecare pasager şi membru de echipaj aflat la bordul aeronavelor. 

Mii de oameni au fost răniți sau au dezvoltat ulterior boli în urma dezastrului

În total, 2.977 de persoane (fără a lua în considerare cei 19 terorişti) și-au pierdut viața, majoritatea din New York. Toți cei 246 de pasageri și echipajul de la bordul celor patru avioane au fost uciși. În urma prăbuşirii Turnurilor Gemene, 2.606 de persoane au murit atunci sau mai târziu, din cauza rănilor extrem de grave. 125 persoane au fost ucise şi la Pentagon, pe lângă cei 59 de pasageri care au pierit în urma prăbuşirii avionului. Cea mai tânără victimă a fost Christine Lee Hanson, în vârstă de doi ani, care a murit la bordul uneia dintre aeronave, împreună cu părinţii Peter şi Sue. Cel mai în vârstă era Robert Norton, în vârstă de 82 de ani, care se afla într-un alt avion cu soția sa Jacqueline, în drum spre o nuntă. Mii de oameni au fost răniți sau au dezvoltat ulterior boli în urma dezastrului, inclusiv pompierii care au lucrat în zonele toxice.

VEDEŢI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI RARE DE LA 11 SEPTEMBRIE 2001

Siguranța zborului a fost înăsprită în întreaga lume în anii care au urmat după 11 septembrie. În SUA a fost creată Administrația pentru securitatea transporturilor pentru a consolida securitatea în aeroporturi și avioane. A durat mai mult de opt luni pentru echipajele de salvare pentru a "curăța" „Ground Zero”, locul în care s-au prăbuşit turnurile gemene. A fost ridicat un monument şi un muzeu în amintirea vctimelor, iar clădirile au fost ridicate din nou, dar cu un design diferit. Piesa centrală finalizată - One World Trade Center sau "Turnul Libertății" - se află chiar mai sus (541m) decât Turnul Nord original, care avea 416 de metri înălţime. Reconstrucția de la Pentagon a durat mai puțin de un an, angajaţii întorcându-se în birouri până în august 2002.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » GALERIE FOTO. Imagini rare de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001: Ziua care a zdruncinat omenirea