Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Facturile la gaze s-ar putea dubla, avertizează experții. Prețurile gazelor ar putea ajunge la un nivel record

Ne aşteaptă o iarnă grea, avertizează experţii. Preţurile gazelor naturale ar putea ajunge la niveluri record, în condiţiile în care temperaturile ridicate duc la scăderea stocurilor în Europa. Şi în Asia sau Statele Unite ale Americii, previziunile arată preţuri la gaze naturale mult mai mari. Și cum România este dependentă de ce se întâmplă pe plan extern, experții spun că s-ar putea ajunge chiar la dublarea facturilor.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 09.08.2021 , 16:01

Vorbim despre o cerere cu mult mai mare decât oferta existentă în piață, ceea ce a dus la explozia prețurilor. În ceea ce privește gazele naturale, prețul mediu de vânzare s-a majorat în ulitimul an cu 60%, iar în ceea ce privește energia electrică, cu 25% - efectul direct: facturi mai mari.

Primii care vor simți scumpirile sunt cei care încheie contracte noi în perioada următoare și asta pentru că trebuie să se aștepte chiar și la o dublare a facturii în toamnă.

Iar cum o veste proastă nu vine niciodată singură, am putea să ne așteptăm la scumpiri în lanț: tot ce înseamnă bunuri alimentare, nealimentare, materiale de construcții, toate se vor scumpi. Vorbim de o creștere medie de 20 de procente, potrivit unui studiu recent. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Facturile la gaze s-ar putea dubla, avertizează experții. Prețurile gazelor ar putea ajunge la un nivel record