Antena Meniu Search
x

George Maior, audiat în comisia de politică externă cu privire la protocoalele secrete din Justiţie

George Maior, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI), este audiat în Comisia de politică externă a Senatului cu privire la protocoalele secrete din Justiţie.

George Maior, audiat în comisia de politică externă cu privire la protocoalele secrete din Justiţie
George Maior, audiat în comisia de politică externă cu privire la protocoalele secrete din Justiţie - Hepta

George Maior, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii (SRI), este audiat în Comisia de politică externă a Senatului cu privire la protocoalele secrete din Justiţie.

George Maior este audiat după ce a făcut mai multe declaraţii publice legate de protocoalele secrete.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, membru al acestei comisii, a precizat că Maior este audiat 'pentru a da o serie de explicaţii, pentru a ne oferi, poate, un tablou mai larg în legatură cu activitatea domniei sale ca ambasador, în legătură cu declaraţiile publice pe care le-a făcut în ultima vreme, care au stârnit o serie de întrebări şi, probabil, mai mult de atât, şi anumite îngrijorări şi nemulţumiri, pentru că ele pot să afecteze în mod serios relaţia, Parteneriatul Strategic între SUA şi România'.

"Suntem în faţa unei premiere absolute, ca un ambasador să dea explicaţii în faţa Parlamentului pentru o serie de declaraţii făcute şi pe care eu le apreciez cel puţin ca necalificate. (...) Aceste declaraţii (cu privire la scrisoarea lui Giuliani - n.r.) au fost făcute cu acordul MAE? Vreau să subliniez că, din punctul meu de vedere, performanţa pe care aţi avut-o în calitate de ambasador al SUA este foarte slabă. Nu am văzut niciun progres în chestiunea legată de vizele cu români, rezultate zero de dialog la nivel guvernamental şi parlamentar şi pe dimensiunea economică a Parteneriatului strategic", a spus Tăriceanu, la începutul audierilor.

Pe acelaşi subiect

În replică, ambasadorul George Maior a spus că Parteneriatul Strategic a evoluat şi este fals că s-a implicat în politica externă.

"Parteneriatul Strategic a evoluat excepţional, dialogul a evoluat (...). Este complet falsă declaraţia că m-am implicat în politica externă. Am făcut declaraţii despre o persoană privată care a emis o opinie, iar expunând opiniei publice o realitate, cred că am făcut un lucru bun", a spus Maior.

Ambasadorul României la Washington, George Maior, fost director al SRI, afirma, recent, referitor la scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti de avocatul preşedintelui preşedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, către oficialii români, în care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, că acesta este un personaj „spumos şi combativ”, el reprezentând “expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » George Maior, audiat în comisia de politică externă cu privire la protocoalele secrete din Justiţie