Antena Meniu Search
x

George Scripcaru, fost primar al Braşovului, trimis în judecată într-un dosar de şantaj

George Scripcaru, fost primar al Braşovului, a fost trimis în judecată într-un dosar penal în care este acuzat de comiterea infracţiunii de şantaj în formă continuată.

de Redactia Observator

la 10.12.2020, 15:46

George Scripcaru a pierdut alegerile locale din acest an
George Scripcaru a fost primar al Braşovului timp de 16 ani - Hepta
  • George Scripcaru a fost învins de Allen Coliban la alegerile locale din acest an.
  • George Scripcaru ar fi comis infracţiunea de şantaj înainte de alegeri.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au anunţat, în cursul zilei de joi, că George Scripcaru a fost trimis în judecată sub control judiciar.

Alături de George Scripcaru a fost trimis în judecată şi George Mihai Cornea, director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A. Cornea este acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la şantaj, infracţiune comisă, de asemenea, în formă comunicată.

Dosarul lui George Scripcaru, judecat la Tribunalul Covasna

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că "în calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații societății comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei Autonome de Transporturi Brașov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame.

Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaților la Primăria Brașovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare.

În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formațiune electorală și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, „realizările” primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive".

Dosarul a fost trimis spre judecare magistraţilor de la Tribunalul Covasna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » George Scripcaru, fost primar al Braşovului, trimis în judecată într-un dosar de şantaj