Video

George Simion, oprit la intrarea în Republica Moldova și anunțat că are interdicție: "Dacă trebuie, stau până în 2023 aici"

De Daniel Murărescu.
Publicat: 14.03.2021, 17:13.
Actualizat: 14.03.2021, 17:19

George Simion, liderul AUR, solicită intervenţia Ministerului Afacerilor Externe (MAE), reclamând că nu i se permite accesul, în calitate de demnitar, în Republica Moldova şi că a fost informat de vameşi că interdicţia este valabilă până în 2023. Simion vrea să participe la funeraliile poetului Nicolae Dabija.

George Simion

George Simion a declarat că va sta doi ani în vama Albița-Leușeni, după ce i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova

George Simion via Facebook

"Liderul AUR George Simion solicită Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti să intervină pe lângă autorităţile de la Chişinău să îi permită să intre pe teritoriul Republicii Moldova ca demnitar al statului român. Simion este blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023", au anunțat reprezentanții AUR duminică.

George Simion a transmis live pe Facebook momentul în care a fost oprit la vamă:

Simion vrea să participe la înmormântarea lui Nicolae Dabija

"Dacă trebuie, stau până în 2023 aici, ca să mi se permită accesul în Republica Moldova. Cer asistenţă diplomatică şi aştept ca autorităţile de la Chişinău, Preşedinţia şi Ministerul Afacerilor Externe, să clarifice această situaţie şi să înţeleagă că am tot dreptul să trec Prutul în calitate de parlamentar al României", a declarat George Simion, copreşedinte AUR.

George Simion se deplasează spre Chişinău la invitaţia parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Acesta intenţionează să îşi ia rămas bun la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Chişinău de la scriitorul, publicistul şi fruntaşul unionist Nicolae Dabija, care a trecut vineri la cele veşnice, explică AUR.

De asemenea, deputatul doreşte să participe şi la funeraliile omului de cultură.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.