Antena Meniu Search
x

Video Gigi Becali, braţ la braţ cu ÎPS Teodosie la Peştera Sf. Andrei. Reacţia Arhiepiscopului Tomisului

A fost zi de rugăciune pentru mii de români. De Sfântul Andrei, ocrotitorul României şi cel care a adus cuvântul Evangheliei la noi, credincioşii au mers la Peştera Apostolului. Pelerinajul la Bethleemul românesc mai este cunoscut şi drept Pelerinajul Luminii. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 30.11.2022, 20:21

Vezi și

În fiecare an, pe 30 noiembrie, satul Ion Corvin din Constanţa devine polul credinţei şi rugăciunii. Pelerinii caută lumina din suflete pe drumul către peştera Sfântului Andrei. Aici se spune că ar fi stat apostolul întâi chemat de Iisus. Marii ierarhi numesc locul "Bethleemul neamului românesc".

Pelerinaj la Peştera Sf. Andrei, pe 30 noiembrie

"Este ziua părintelui nostru care ne-a născut, prin Evanghelie, ca să aparţinem lui Hristos. El a adus birunţa asupra nopţii. Peştera de aici este prima biserică românească pregătită de Dumnezeu, nefăcută de mână. De la Apostolul Andrei ne numim creştini", spune ÎPS Teodosie. Iar pelerinajul aici este pentru mulţi români o misiune plină de evlavie. Pe potecile din jurul lăcaşului se vorbeşte puţin. Oamenii îşi poartă în gând grijile şi dorinţele. Doar clopotele şi cuvintele prelaţilor mai sparg liniştea. 

"Să fie sănătate, pace în lume. Pentru toată lumea ne rugăm. Să fim mai înţelepţi, mai buni, că nu prea suntem", mărturiseşte un credincios. Şi, mai ales, mai răbdători. Nici frigul, nici orele grele în picioare nu îi abat pe credincioşi din drum. "Pelerini din toate colţurile ţării au veni şi au stat la coadă mai bine de două ore pentru a ajunge şi a intra în peştera Sfântului Andrei, dar şi pentru a trece pe la moaşte", arată Andreea Filip, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Gigi Becali, în dreapta lui ÎPS Teodosie de Sfântul Andrei

La peşteră, au fost şi oaspeţi de seamă. Patronul FCSB, Gigi Becali, a stat de-a dreapta Arhiepiscopului Tomisului. "Sunt bucuros că a venit şi ctitorul nostru, George Becali. Este ucenic al Sfântului Andrei", a afirmat ÎPS Teodosie. "Să aduc şi eu jertfa asta. E mare lucru să ai posibilitatea să păşeşti pe locurile unde a păşit Sfântul Apostol Andrei acum 2.000 de ani. Să nu punem bogăţia zid între noi şi Dumnezeu! Să fie o poartă largă deschisă între noi şi Dumnezeu prin bogăţie", a răspuns Gigi Becali

Mare sărbătoare a fost şi la Galaţi. Mii de credincioşi s-au rugat şi aici la moaştele Sfântului Andrei, în așa-numitul Pelerinaj al Luminii. "Ne-am făcut foarte răi şi trebuie să ne îmbunăm. Să fim milostivi, să lăsăm sufletul rău deoparte", este de părere un pelerin. Aproape un milion de români poartă numele Sfântului Andrei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Gigi Becali, braţ la braţ cu ÎPS Teodosie la Peştera Sf. Andrei. Reacţia Arhiepiscopului Tomisului