Antena Meniu Search
x

Video Unul dintre cele mai mari pelerinaje din ţară, la primul lăcaş de cult din România. Mii de credincioşi au venit la Peştera Sf. Andrei

În fiecare an, în această zi, sute de oameni ajung la Peştera Sfântului Andrei din judeţul Constanţa, pentru unul dintre cele mai mari pelerinaje din ţară.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 30.11.2022, 14:27

Vezi și

Pelerinajul de la peştera Sfântului Apostol Andrei este cel mai mare eveniment organizat în Dobrogea în postul Crăciunului. Mii de credincioşi au venit din toate colţurile ţării. Aceştia se roagă pentru sănătate, dar şi pentru împlinirea dorinţelor.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oficiază şi în acest an slujba. Anul acesta are alături înalţi ierarhi din Grecia, Turcia sau Bulgaria. Oamenii au venit aici încă de la primele ore ale dimineţii. O tradiţie veche spune că oamenii care ajung aici lasă în zidurile peşterii iconiţe şi cruciuliţe, dar şi bucăţi de hârtie pe care sunt scrise rugăciuni. Biserica Ortodoxă Română consideră peştera Sfântului Andrei drept primul lăcaş de cult din România.

În apropierea peşterii se află şi Izvorul Sfântului Andrei şi potrivit legendei în acel loc nu era apă, dar când a ajuns pe aceste meleaguri Apostolul Andrei ar fi lovit cu toiagul în stânca şi astfel a luat naştere izvorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Unul dintre cele mai mari pelerinaje din ţară, la primul lăcaş de cult din România. Mii de credincioşi au venit la Peştera Sf. Andrei