Antena Meniu Search
x

Video Glume pe internet cu preşedintele Iohannis, după ce a apărut pe bicicletă

Klaus Iohannis face primul pas spre relaxare. Şi, pentru prima dată în pandemie, iese din maşină şi pedalează de la reşedinţa prezidenţială la Cotroceni. Vrea să convingă bugetarii şi bucureştenii să renunţe la maşini pentru a avea un trafic mai puţin aglomerat.

de Redactia Observator

la 23.04.2021, 19:18

Vezi și

Bicicleta nu a fost aleasă întâmplător: este destul de scumpă şi adaptată... înălţimii sale. Imaginile cu preşedintele vaccinat şi rapelat pe două roţi sunt deja virale.

Klaus Iohannis a ieşit să se plimbe cu bicicleta

Cu casca pe cap, masca de protecţie pusă regulamentar, îmbrăcat într-o geacă elegantă, asortată cu pantofii, preşedintele a făcut slalom pe două roţi, prin ploaie şi trafic.

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Chiar și pe o vreme de asta se poate merge perfect cu bicicleta" 

Pe acelaşi subiect

Însoţit de echipajul SPP din dotare, Klaus Iohannis s-a suit pe bicicletă la reşedinţa din Vila Lac chiar de la prima oră. 40 de minute mai târziu a parcat în curtea Palatului Cotroceni. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Îi încurajez pe toți românii să încerce sa folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos"

E sănătos şi face bine şi la trafic. Când plimbarea e pe o bicicletă "cu pretenţii"... călătoria devine cu atât mai lină. 

"Undeva cu aproximaţie 1500 de euro, 7 - 8 mii de lei. Puţine aşa la noi în ţară. Chiar mergea foarte regulamentar avea şi mască, avea şi pantalonii prinşi cu o agrafă ca să nu îi prindă la lanţ."

Alexandru Stan, dealer biciclete: "I-ar fi trebuit o mărime mai mare cel puţin, au încercat să îi ridice ghidonul printr-un prelungitor. Ca să stea mai drept şi o tijă de şa destul de lungă care să îi ofere o poziţie potrivită pe bicicletă"

Klaus Iohannis a mai folosit bicicleta în trecut, în campanii pentru mediu şi... electorale. Ca de fiecare dată, şi plimbarea de azi s-a viralizat. Internetul s-a umplut de glume pe seama preşedintelui pe două roţi.

Iohannis n-a dat maşina pe bicicletă într-o zi oarecare. Este a şaptea săptămână din campania Vinerea Verde. În fiecare vineri, angajaţii din instituţiile publice sunt încurajaţi să îşi lase maşinile acasă. Până la final de an, ministerul Mediului ar vrea ca un sfert dintre angajaţii la stat să vină la serviciu cu un mijloc de transport alternativ. 

Eduard Novak, ministrul Tineretului: "Este un semnal că trebuie să fim mai eco, mai sportivi, să renunţăm la maşini. Cu puţină disciplină se poate circula cu bicicleta în Bucureşti"

De şapte vineri încoace, reţelele de socializare se umplu de fotografii cu politicieni în mijloace de transport pe care nu le-ar folosi în mod normal. Dacă pentru noi politicienii pe biciclete sunt o curiozitate şi chiar sursă de glume, în vest, primari, premieri şi chiar preşedinţi folosesc mijloace de transport alternative zi de zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Glume pe internet cu preşedintele Iohannis, după ce a apărut pe bicicletă