Antena Meniu Search
x

Video "Golden Gate-ul" românesc va fi inaugurat în 6 iulie, pe varianta Măcin. Podul de la Brăila va fi deschis circulaţiei doar ziua

Aşteptarea a luat sfârşit. Lucrările pentru Podul de la Brăila, al treilea cel mai mare pod din Europa s-au încheiat, iar acesta va fi inaugurat pe 6 iulie, pe varianta Măcin.

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 08:17

Vezi și

Anunţul a fost făcut ieri, de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a vizitat şantierul. Acesta a declarat că, momentan, podul va fi deschis circulaţiei doar ziua, cu excepţia zilelor de weekend, şi asta din cauza celor două macarale gigant folosite la construcţie, care trebuiesc demontate pe timp de noapte. Tot ministrul promite că până la sfârşitul anului, va fi dată în folosinţă şi varianta Jijila.

”Până la sfârşitul anului va trebui dată în circulaţie şi varianta Jijila şi se va termina şi aceasta, dar următoarele săptămâni după darea în circulaţie vor trebui demontate aceste macarale mari”, a spus ministrul Sorin Grindeanu.

Podul de la Brăila va fi deschis circulaţiei doar ziua, cu excepţia zilelor de weekend

El a explicat că au avut de ales între două variante, fie să mai ţină o lună şi ceva, două, podul închis, până se reuşeşte demontarea macaralelor şi asta înseamnă să treacă tot sezonul estival, când va fi foarte mult folosit acest pod ori să se facă un program, astfel încât să poată fi folosit podul, iar anumite ore să fie folosite pentru lucrările de demontare. ”Cred că este decizia corectă de a lăsa deschisă circulaţia tot weekendul, fără niciun fel de întrerupere, pentru că şi noi credem că va fi cea mai circulată perioadă şi de asemenea de dimineaţă de la 6.00 până seara la 8.00 – 9.00 să fie deschisă circulaţia, urmând ca pe timpul nopţii să poată să facă aceste lucrări de demontare, aceste lucrări neputând fi făcute sub trafic pentru că ar pune în pericol viaţa celor care folosesc podul”, a precizat ministrul Transporturilor.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lucrările la podul suspendat peste Dunăre au început în anul 2017 şi are o lungime de 1.974 de metri, iar valoarea contractului este de 2,4 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Golden Gate-ul" românesc va fi inaugurat în 6 iulie, pe varianta Măcin. Podul de la Brăila va fi deschis circulaţiei doar ziua