Antena Meniu Search
x

Video Grand Prix România, cea mai importantă competiţie de şah de la noi din ţară. Etapa a 4-a a concursului s-a desfășurat la Hunedoara

În judeţul Hunedoara, weekendul a fost dedicat sportului minţii. Cea mai importantă competiţie de şah de la noi din ţară, Grand Prix România, a ajuns la etapa a 4-a şi a strâns peste 40 de jucători din 11 ţări diferite. De altfel, toată săptămâna va fi plină de meciuri, iar marea finală va avea loc duminica viitoare.

de Redactia Observator

la 17.10.2022, 08:19

Vezi și

Grand Prix România a debutat sâmbătă la un hotel din staţiunea hunedoreană Geoagiu-Băi. Marele Maestru Internaţional Constantin Lupulescu, cel mai bine cotat jucător de şah al României, este numărul 1 în concurs şi ţinteşte la podium în acest an.

Constantin Lupulescu, mare maestru internaţional la şah: E un concurs într-un circuit inovativ, care nu a mai fost făcut în România, cu premii foarte mari şi care dă şanse foarte bune tinerilor jucători să-şi facă norme de mari maeştri, de maeştri internaţionali.

La concurs s-au înscris 41 de jucători de șah,din 11de țări

Federația Română de Șah şi Consiliul Județean Hunedoara au reușit să pună judeţul pe harta mondială a şahului. La concursul care se desfăşoară în sistem eleveţian, în 9 runde, s-au înscris 41 de jucători de şah, din 11 ţări. Pe lângă turneul principal, au avut loc şi concursuri pentru copii şi amatori.

Pe acelaşi subiect

Alin Câmpeanu, director turneu: Am constatat că există jucători de perspectivă, au fost două turnee de copii aici şi există şahişti de perspectivă în judeţul Hunedoara. Ne bucurăm că şahul creşte aici şi vrem să ajutăm şi noi prin această competiţie.

Ion Bădin, vicepreședintele Consiliului Judetean Hunedoara​: Este important şi pentru imaginea judeţului Hunedoara pentru că nu orice judeţ poate să acceseze o etapă de Grand Prix a României la şah.

În sportul minţii nu s-au întrecut doar bărbaţii. Şi femeile înscrise în competiţie ţintesc la locurile fruntaşe.

Mihaela Sandu, mare maestră la şah: Abia aştept să văd cum o să se desfăşuare acest turneu. Suntem câteva fete puternice din echipă naţional aici, dar e adevărat, preponderent sunt băieţi. Speră să facem, fetele, o figură frumoasă.

Ultima rundă a turneului va avea loc duminică, 23 octombrie, iar premiile se ridică la aproximativ 20.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Grand Prix România, cea mai importantă competiţie de şah de la noi din ţară. Etapa a 4-a a concursului s-a desfășurat la Hunedoara