Antena Meniu Search
x

Video Suprizele de la Maratonul Bucureștiului: doi bărbați, de 83 și 66 de ani, au alergat cot la cot cu profesioniștii

De toate pentru toţi a avut Maratonul Bucureştiului, la prima ediţie liberă de restricţiile pandemiei. Cursa de 21 de kilometri a fost câştigată de o tânără din Italia, care era în vizită la Bucureşti când a aflat de concurs şi s-a înscris mai mult de gura prietenilor. Iar cel mai tânăr "participant" are 43 de zile - un bebeluş purtat de mamă în marsupiu. În total, peste 15.000 de români au luat startul. 

de Florina Ilicea

la 09.10.2022, 19:31

Vezi și

Surpriza concursului a fost italianca Sarah Giomi, de meserie psiholog. A fost prima femeie care trecut linia de sosire la proba de semimaraton. 

Sarah Giomi, câștigătoare semimaraton: Sunt cu adevărat surprinsă să câştig, pentru că nici nu am avut idee de maraton. A fost un antrenament bun pentru mine şi sunt cu adevărat surprinsă şi bucuroasă. Sunt cinci ani de când alerg.

La maraton, însă, nicio surpriză. Alexandru Corneschi, cel mai bun alergător român al momentului, a fost marele câştigător. A alergat 42 de kilometri în două ore şi 16 minute. 

Alexandru Corneschi, atlet: Am plecat cu planul de acasă să câştig această competiţie. Vin după două săptămâni de la o altă cursă de maraton, de la Berlin, unde am reuşit un timp foarte bun. Aici, puţin mai slab decât acum două săptămâni, dar cumva nu am forţat şi am mers într-o zonă sigură mie.

Pe acelaşi subiect

Vârsta este doar un număr, au vrut să demonstreze mulţi participanţi la Maratonul Bucureşti

Cel mai vârstnic a avut 83 de ani. Iar unul dintre cei mai curajoşi se descrie ca un alergător... de perspectivă.

Participant la mraton: Peste o lună fac 66 de ani. Ce să zic, mă antrenez constant, deci nu a trecut cred, hai să nu zic o săptămână, două săptămâni n-au trecut fără să alerg. Din 2014, ăsta e al doisprezecelea semimaraton la care particip.

Un om de afaceri a lăsat în dresing costumul şi cravata ca să arate că valorile business-ului de top se cultivă şi prin sport. Achilleas Kanaris şi-a convins şi subalternii sa îmbrăţişeze atletismul.

Achilleas Kanaris, CEO companie telecomunicații: Sportul e o pasiune, este cel mai bun lucru care îţi echilibrează viaţa după o zi grea de muncă. Suntem cu toţii profesionişti, muncim foarte mult. Trebuie să fii foarte disciplinat. Fiecare minut contează. Eu, personal, mă trezesc foarte de dimineaţă şi îmi fac antrenamentul înainte de a merge la muncă. Cunosc alte persoane care pleacă de la muncă mai devreme pentru a se antrena seara.

Participanţii au avut posibilitatea să susţină una dintre cele 20 de cauze umanitare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Suprizele de la Maratonul Bucureștiului: doi bărbați, de 83 și 66 de ani, au alergat cot la cot cu profesioniștii