Antena Meniu Search
x

Video Graniţe blocate de fermierii bulgari. Coloanele de TIR-uri s-au întins pe mai bine de 5 km

Fermierii bulgari au blocat pentru a doua zi la rând vămile cu România. Cei care au vrut să iasă sau să intre în ţară pe la Giurgiu, Vama Veche sau Negru Vodă au fost nevoiţi să aştepte câteva ore la cozi de patru-cinci kilometri. Fermierii cer demisia ministrului Agriculturii bulgar şi promit că protestele vor continua. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 07.02.2024, 21:06

Vezi și

Fermierii bulgari au vărsat lapte din cisterne în vama Ruse și au blocat din nou trei din cinci graniţe cu România, pe cele mai tranzitate de altfel. Transportatorii, turiştii şi cei care merg la muncă în ţara vecină au trebuit să aştepte până ce agricultorii si-au vărsat ofurile.

Oamenii au stat la cozi de 4-5 km

În vămi s-au format cozi uriaşe de camioane sau de maşini. Cel mai aglomerat a fost la Giurgiu-Ruse, de altfel, cel mai tranzitat punct de frontieră cu Bulgaria. 

Cosmina Balint, reporter Observator: Coloanele de tiruri se întind pe mai bine de 4 km, iar timpul de aşteptare depăşeşte 150 de minute. La fel este şi în cazul maşinilor, din cauza blocării punctelor de trecere a frontierei, şoferii sunt nevoiţi să aştepte mai bine de o oră şi jumătate petru a putea trece graniţa.

Pe acelaşi subiect

Raluca Stan, Poliţia de Frontieră Giurgiu: La momentul actual, traficul prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu este oprit ca urmare a acţiunilor de protest desfăşurate pe teritoriul Bulgariei de către producătorii de cereale bulgari. La momentul actual, nu se circulă nu pot trece nici turismele nici camioanele.

Protestul face ca unele mărfuri să ajungă cu o zi întârziere la destinaţie. 

Fermierii bulgari ameninţă să intensifice protestele până ce Guvernul de la Sofia le rezolvă cererile. Ei sunt nemulțumiți de taxele crescute pe producție și pe faptul că cerealele din Ucraina vin cu tarife mici, iar ei sunt nevoiți să vândă sub prețul pieței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Graniţe blocate de fermierii bulgari. Coloanele de TIR-uri s-au întins pe mai bine de 5 km