Antena Meniu Search
x

Video Grecia și Turcia sunt sub nămeți. Curse aeriene anulate, în Atena se schiază pe străzi

Ger cumplit şi acoperişuri prăbuşite din cauza zăpezii în Grecia şi Turcia. Istanbul şi Atena trec prin cea mai grea iarnă din ultimele decenii. Stratul de zăpadă a atins şi un metru, a paralizat şoselele şi aeroporturile. Zeci de români sunt blocaţi de ieri pe aeroportul din Istanbul din această cauză. 

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 20:41

Vezi și

Cel mai tranzitat aeroport din Europa este sub zăpadă. Blocat timp de 24 de ore, aeroportul din Istanbul a fost redeschis, dar numai pentru un număr redus de zboruri de la orele prânzului. Vizibilitatea redusă şi pistele acoperite de zăpadă fac misiunea piloţilor extrem de dificilă aşa că majoritatea zborurilor au fost fie anulate, fie deviate către alte aeroporturi. 

Sute de oameni aflaţi în tranzit au aşteptat ca vremea să se îndrepte să îşi poată continua călătoria. Printre ei şi zeci de români.

Călina Sandu, româncă blocată în Istanbul: Mă duceam spre Germania. Nu ştiu ce se întâmplă, dacă va trebui să dau bani pe biletul de avion. Azi nu ne-a anunţat nimeni nimic. Nicio veste. E o panică pt că nu ştim ce se întâmplă şi când o să plecăm. Trebuia să merg de ieri să îmi fac contractul de muncă.

Metropolă cu 16 milioane de locuitori, Istanbul este aproape paralizat de ninsori

Pe acelaşi subiect

Transportul în comun a fost oprit la suprafaţă, iar angajatorii au fost sfătuiţi să îşi lase şi azi oamenii să lucreze de acasă. 

Selcuk Tutuncu, centru situaţii de urgenţă: 40.000 de tone de sare au fost folosite de la începutul furtunii.

Cele mai grave ninsori din ultimele patru decenii nu au provocat probleme doar în trafic. Într-un oraş din sudul ţării, acoperişul unui bazar s-a prăbuşit peste câteva maşini, iar o femeie a scăpat cu viaţă ca prin miracol. Ninsorile au început în Turcia încă din weekend, dar s-au intensificat de ieri. Meteorologii anunţă trei zile cu vreme siberiană. Oamenii au fost sfătuiţi să evite deplasările în condiţiile în care sute de şosele au fost paralizate în toată ţara. În zonele joase, zăpada atinge şi un metru iar temperaturile au scăzut chiar şi sub 17 grade. 

Ninsorile au făcut prăpăd și în Grecia

O furtună puternică de zăpadă a lovit şi ţara vecină, Grecia. În Atena, stratul de zăpadă este atât de consistent, încât oamenii au ieşit să schieze pe străzi. Capitala nu a mai văzut o iarnă atât de rece din 1968, iar şcolile şi Parlamentul şi-au suspendat activitatea inclusiv mâine.

Două mii de maşini au rămas blocate pe şosele din cauza vremii. Zăpada a acoperit şi mai multe insule greceşti din Marea Egee, peisaj rar întâlnit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Grecia și Turcia sunt sub nămeți. Curse aeriene anulate, în Atena se schiază pe străzi