Antena Meniu Search
x

Conducerea STB ameninţă cu concedieri după greva care a paralizat Capitala

Este a doua zi de haos în Bucureşti, după ce angajaţii STB au decis să continue greva, deşi Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea protestului. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarii, de condiţiile de muncă şi de actuala conducere.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 10:40

Vezi și

Update: Conducerea STB ameninţă cu concedieri după greva care a paralizat Capitala. "Vor fi amenzi sau concedieri pentru cei care au organizat greva", a anunţat directorul STB, Adrian Criţ. 

Ştire iniţială: Anunţul a fost făcut de Societatea de Transport București (STB) SA, joi seara, într-un comunicat. „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-și reia activitatea și există posibilitatea ca această grevă să continue și vineri”.

Angajaţii refuză să reia activitatea

Ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs.

Pe acelaşi subiect

„Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru”, se arată în comunicat.

Nicuşor Dan, la sediul STB

Primarul Nicușor Dan s-a deplasat la sediul STB, încă de la primele ore pentru a avea discuții cu angajații și conducerea STB pentru reluarea circulației. El a refuzat să discute cu liderul de sindicat. „Haideți să rezolvăm lucrurile și după aceea ieșim la declarații”, a spus el.

Angajații Societății de Transport București au intrat încă de joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri. Potrivit lui Adrian Criț, solicitarea angajaților de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvența companiei. El spune că salariul mediu brut în STB în 2021 a fost de circa 7.000 de lei, iar impactul bugetar al solicitării angajaților este de 100 de milioane de lei pe an.

Salariul mediu din STB este puţin peste 4.000 de lei, mai mare decât media naţională. Şoferii şi vatmanii câştigă lunar în jur de 5.500 de lei. Aproape un miliard de lei se duce anual pe salarii. 80 la sută din bugetul STB. 

Directorul STB a cerut liste cu toţi greviştii şi a depus plângeri penale împotriva liderilor de sindicat, pe care îi acuză că i-au manipulat pe şoferi şi vatmani. Peste 500.000 de bucureşteni călătoresc zilnic cu STB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Conducerea STB ameninţă cu concedieri după greva care a paralizat Capitala