Antena Meniu Search
x

Grevă la STB, transportul public în Capitală este paralizat. Șoferii refuză să mai iasă cu autobuzele sau tramvaiele pe traseu

Este haos în traficul din Capitală, după ce angajații Societăţii de Transport Bucureşti au intrat în grevă azi dimineață şi amenință nu vor mai ies pe traseu cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarii, de condiţiile de muncă şi de actuala conducere.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.01.2022, 07:28

Grevă la STB în această dimineață, transportul public în Capitală este paralizat. Șoferii refuză să mai iasă pe traseu

O mie de angajaţi nu se vor prezenta azi, la muncă, potrivit Federaţiei Sindicatelor din Transporturi. 

Directorul General STB, Adrian Criţ, a venit, azi, dimineaţă, pentru a sta de vorbă cu angajaţii şi i-a îndemnat să iasă totuşi pe traseu. 

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri. Potrivit lui Adrian Criț, solicitarea angajaților de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvența companiei. El spune că salariul mediu brut în STB în 2021 a fost de circa 7.000 de lei, iar impactul bugetar al solicitării angajaților este de 100 de milioane de lei pe an.

Conducerea STB: Greva este ilegală, iar angajații nu vor fi plătiţi penru orele nelucrate

Pe acelaşi subiect

Conducerea STB spune că greva este ilegală, şi că angajaţii nu vor fi plătiţi penru orele nelucrate. Mai mult, se va adresa instanţei pentru recuperarea prejudiciilor. 

„Ca urmare a protestului ilegal al unor salariați din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanților Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziționate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri și autobaze. Menționăm faptul că întreruperea lucrului este o acțiune ilegală și nu se vor plăti orele nelucrate salariaților implicați. De asemenea, STB SA se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, făra a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităților, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană.

Pe această cale, ne cerem scuze pentru inconveniențele create și asigurăm bucureștenii că STB SA depune toate eforturile legale pentru a relua activitatea conform graficului de transport”, arată compania îăntr-un comunicat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

STB are 10.600 de angajați și deservește zilnic circa 2 milioane de călători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Grevă la STB, transportul public în Capitală este paralizat. Șoferii refuză să mai iasă cu autobuzele sau tramvaiele pe traseu