Antena Meniu Search
x

Video Angajaţii STB ignoră decizia Tribunalului București și refuză să reia activitatea. Greva ar putea continua și mâine

Grevă fără precedent, astăzi în transportul public din Capitală. Autobuzele, troilebuzele şi tramvaiele au rămas în depou, iar traficul a fost paralizat de la primele ore ale zilei. Tribunalul București a suspendat joi greva STB și a dispus "reluarea imediată a activității", potrivit deciziei pronunțate. Sentința Tribunalului este executorie, chiar dacă poate fi atacată cu apel, însă se pare că greva continuă.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 20:48

Vezi și

Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, şi există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, anunţă Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Au trecut câteva ore de la decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti, însă pare că greva continuă. Autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele nu au ieșit încă pe traseu. 

Imediat după decizia Tribunalului, directorul STB a transmis tuturor şefilor de depouri să îşi reia activitatea imediat, însă pare că decizia instanţei este mai slabă decât cuvântul liderilor de sindicat în faţa angajaţilor STB. 

"Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs. Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune", semnalează reprezentanţii societăţii, într-un comunicat de presă.

Pe acelaşi subiect

Au apărut și informaţii că unii şoferi au vrut să iasă pe traseu dar au fost convinşi de alţi colegi să nu o facă. 

Care sunt nemulțumirile angajaților STB

Principala nemulţumire a angajaţilor: salariile. Cu toate acestea, şoferii STB câştigă în medie 4.500-5.500 de lei, iar un şef de serviciu poate ajunge la 11.000 de lei. Călătorii au plătit preţul revoltei, unii au mers chiar şi opt kilometri pe jos. 

Greva din Bucureşti nu se încheie aici. Deşi decizia Tribunalului Bucureşti a fost clară, şoferii încă nu au ieşit pe traseu cu mijloacele de transport public. 

Nicuşor Dan, după ce greva STB a fost suspendată de instanţă: "Sper că nimeni va îndrăzni să sfideze"

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că speră ca niciun lider de sindicat să nu sfideze decizia Tribunalului Bucureşti de a suspenda greva angajaţatilor STB şi să incite la continuarea protestului.

El a adăugat că este în continuare deschis dialogului, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns de la vreu sindicalist la invitaţia de a dialoga. „Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi. Liderii sindicali care reprezintă forţe politice şi nu salariaţi, care îşi folosesc poziţiile sindicale pentru interese personale şi pentru interesele politicienilor care-i manevrează nu pot avea parte de respectul bucureştenilor”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Angajaţii STB ignoră decizia Tribunalului București și refuză să reia activitatea. Greva ar putea continua și mâine