Antena Meniu Search
x

Video Greva profesorilor, ziua 6: Furioşi din cauza ultimei oferte primite, manifestanţii l-au ironizat pe preşedintele ţării. Şcolile rămân închise, iar protestele continuă

Profesorii se pregătesc să intre în a doua săptămână de grevă. Sindicaliştii au crescut miza şi cer acum salarii majorate cu 25%. Exclus, le-a transmis premierul, care i-a acuzat voalat că vor să dea peste cap bugetul României. Furioşi, protestatarii au organizat ieri şi mai multe mitinguri, în zeci de oraşe şi I-au ironizat pe Klaus Iohannis.  

de Redactia Observator

la 27.05.2023, 08:01

Vezi și

Profesorii din Craiova l-au ironizat pe Klaus Iohannis. În timpul protestului de ieri, 2000 de protestatari au repetat melodia pe care copiii au fost puşi să o cânte joi preşedintelui, când era în vizită la o şcoală din Sibiu. Sunt furioşi după ultima ofertă primită de la guvern. Prime de 2.500 de lei pentru profesori şi lefuri mărite prin legea salarizării. 

Simion Hănceascu, preşedintele F.S.L.I: În noua lege a salarizării, debutantul va pleca de la salariul mediu brut pe economie. Adică înseamnă că la un debutant să ajungă de la fabulosul salariu de 2.500 la 3.000 de lei.

Nicolae Ciucă, premierul României: Nu ne putem asuma, ca printr-o măsură unidirecţională să dezechilibrăm întreg sistemul şi întreg bugetul de stat.

Directoarea Colegiului I.L.Caragiale: Poate nu sunt acum bani, dar au fost cu siguranţă. Se miră toată lumea de ce acum, pentru că nu mai avem răbdare, în ultimii 30 de ani s-a umplut paharul.

Pe acelaşi subiect

Acesta este motivul pentru care demonstraţiile s-au extins ieri şi mai mult în toată ţara. Zeci de oraşe au răsunat de vuvuzelele protestatarilor. 2000 de profesori au făcut miting la Sibiu, unde preşedintele Iohannis a predat fizică 14 ani. 

Protestatar: Ne-am săturat să dăm din banii noştri pe materialele didactice.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de negocierile cu miniştrii şi premierul

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie: Atmosfera este tensionată. În spatele unor zâmbete se simt scrâşnetele. Le simţim în permanenţă. Declaraţii mai mult sau mai puţin hazardate, care nu fac altceva decât să irite. 

Printre cei 200 de mii de profesori care sunt în grevă, există, însă, şi unii care încep să cedeze.

Andreea Petrescu, reporter Observator: E deja a 5-a zi de când şcolile sunt închise. Dar avem semnale că de luni unii profesori vor reveni la catedră pentru a încheia situaţia şcolară a acelor elevi care se află în ultimii ani şi pentru care urmează examenele.

Sub presiunea profesorilor, premierul Nicolae Ciucă negociază cu elevii. Le-a trimis o scrisoare în care se declară responsabil pentru viitorul lor şi spune că această criză poate fi depăşită doar prin dialog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Greva profesorilor, ziua 6: Furioşi din cauza ultimei oferte primite, manifestanţii l-au ironizat pe preşedintele ţării. Şcolile rămân închise, iar protestele continuă