Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Profesorii ar putea lua pauza de la grevă pentru a încheia unele medii. Sindicaliştii cer măriri de 25%, însă Guvernul refuză categoric

Profesorii se pregătesc să intre în a doua săptămână de grevă. Sindicaliştii au crescut miza şi cer acum salarii majorate cu 25 la sută. Exclus, le-a transmis premierul, care i-a acuzat voalat că vor să dea peste cap bugetul României. Furioşi, protestatarii au organizat azi şi mai multe mitinguri, în zeci de oraşe şi I-au ironizat pe Klaus Iohannis.

De Andreea Petrescu la 26.05.2023, 19:21
Vezi și

Profesorii din Craiova l-au ironizat pe Klaus Iohannis. În timpul protestului de astăzi, două mii de protestatari au repetat melodia pe care copiii au fost puşi să o cânte ieri preşedintelui, în vizită la o şcoală din Sibiu. Sunt furioşi după ultima ofertă primită aseară de la guvern. Prime de 2.500 de lei pentru profesori şi lefuri mărite prin legea salarizării. "În noua lege a salarizării, debutantul va pleca de la salariul mediu brut pe economie. Adică inseamna ca la un debutant să ajungă de la fabulosul salariu de 2.500 la 3.000 de lei", a declarat Simion Hăncescu.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de negocierile cu miniştrii şi premierul

"Nu ne putem asuma, ca printr-o măsură unidirecţională să dezechilibrăm întreg sistemul şi întreg bugetul de stat", a declarat Nicolae Ciucă, premierul României. "Poate nu sunt acum bani, dar de fost au fost cu siguranţă. se miră toată lumea de ce acum, pentru că nu mai avem răbdare, în ultimii 30 de ani s-a umplut paharul", a declarat Andreea Bodea, directorul Colegiului Național I. L. Caragiale. Acesta este motivul pentru care demonstraţiile s-au extins astăzi şi mai mult în toată ţara. Zeci de oraşe au răsunat de vuvuzelele protestatarilor. Două mii de profesori au făcut miting la Sibiu, unde preşedintele Iohannis a predat fizică 14 ani. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de negocierile cu miniştrii şi premierul.

"Atmosfera este tensionată. În spatele unor zâmbete se simt scrâşnetele. Le simţim în permanenţă. Declaraţii mai mult sau mai puţin hazardate, care nu fac altceva decât să irite", a declarat Marius Nistor. Printre cei 200.000 de profesori care sunt în grevă, există, însă, şi unii care încep să cedeze. E deja a 5-a zi de când şcolile sunt închise. dar avem semnale că de luni unii profesori vor reveni la catedră pentru a încheia situaţia şcolară a acelor elevi care se află în ultimii ani şi pentru care urmează examenele. Sub presiunea profesorilor, premierul Nicolae Ciucă negociază ...cu elevii. Le-a trimis o scrisoare în care se declară responsabil pentru viitorul lor şi spune că această criză poate fi depăşită doar prin dialog.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Profesorii ar putea lua pauza de la grevă pentru a încheia unele medii. Sindicaliştii cer măriri de 25%, însă Guvernul refuză categoric