Antena Meniu Search
x

Grup de cercetaşi, la spital cu toxiinfecţie după ce au mâncat la un camping din Vulcanii Noroioşi. Restaurantul, amendat aspru de DSP

O excursie a unui grup de cercetași s-a încheiat la Spitalul Județean Buzău. 11 copii și 2 adulți au fost preluați de ambulanțe după ce li s-a făcut rău în autocar, la câteva ore după ce au mâncat într-un camping din județ. Aceștia au ajuns la spital cu simptome specifice toxiinfecției alimentare, cu dureri abdominale și vărsături. Autoritățile competente au început acum anchete în acest caz, și au sancționat agentul economic pentru mai multe nereguli.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 12:16

Întregul grup, de 39 de persoane, s-a cazat în corturi într-un camping situat în apropierea Vulcanilor Noroioși. Aceștia au luat masa de prânz la restaurantul unității de cazare, după care cina și-au preparat-o singuri. A doua zi dimineață au primit micul-dejun tot la restaurantul campingului, după care s-au urcat în autocar și au plecat. La nicio oră de mers, unul dintre elevi s-a simțit rău și a început să vomite. 

În locul indicat au fost direcționate mai multe ambulanțe, care au preluat toate persoanele care au avut de suferit. În total 11 copii și doi adulți au fost transportați la spital. 

Autoritățile au început anchetele

Vezi și

Inspectorii direcției de Sănătate Publică din Buzău au fost în control la restaurantul respectiv de unde au preluat probe. La fața locului au ajuns și o echipă de la Serviciul de Investigații Criminale Economice ale IPJ Buzău, dar și comisarii de la Protecția Consumatorilor. Primele concluzii ale controlului au scos la iveală nereguli majore în activitatea restaurantului. De altfel bucătăria localului a fost închisă din cauza acestor nereguli. S-au aplicat trei amenzi în valoare de 25 de mii de lei şi încă două advertismente 

"Ei au avut alimentele transportate de ei în maşini, noi le-am pus la dispoziţie doar un arzător, ceaun şi mai târziu un frigider şi ei şi-au gătit", se apără proprietarul campingului.

Pentru a stabili cu exactitate cauza îmbolnăvirii, specialiștii DSP trebuie să analizeze toate mostrele de mâncare ridicate de la restaurantul din camping. În paralel vor face verificări și la magazinele din zonă, de acolo de unde membrii grupului au cumpărat ingredientele pe care le-au folosit în prepararea cinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Grup de cercetaşi, la spital cu toxiinfecţie după ce au mâncat la un camping din Vulcanii Noroioşi. Restaurantul, amendat aspru de DSP