Antena Meniu Search
x

Video Gucci, D&G şi Balenciaga, prădate în Italia de doi soți români. Cuplul a vândut produsele de lux pe internet

Doi români, soţ şi soţie, au fost reţinuţi după ce ar fi vândut în ţară produse de lux furate din Italia. La percheziţii, poliţiştii au descoperit mai multe genţi, pantofi şi haine marca Gucci, Dolce&Gabbana şi Balenciaga. Marfă a cărei valoare depăşeşte 1 milion de euro. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 15.11.2023, 13:57

Vezi și

Totul a ieșit la iveală, după ce reprezentantul uneia dintre casele de modă i-a sesizat pe polițiștii români. Furturile ar fi avut loc în Italia. Vorbim despre haine și accesorii în valoare totală de peste 1 milion de euro. O parte dintre hainele furate au ajuns la noi în țară și au fost puse la vânzare pe internet, iar anchetatorii au mers pe fir și au ajuns la cei doi soți. 

Românii au fost reținuți, iar in casa lor au fost găsite mai multe haine ale brandurilor de lux, dar și o mașină pe care ar fi cumpărat-o în urma vânzării hainelor furate.

Toate acestea au fost confiscate, iar cei doi s-au ales cu dosar penal.

Ce spune Poliția Capitalei

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere, într-un dosar penal de tăinuire, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro. Anchetatorii susţin că, în perioada octombrie 2021 - martie 2023, ar fi fost comise pe teritoriul Italiei mai multe furturi în dauna unor societăţi din această ţară, ce comercializează produse de lux, fiind sustrase obiecte vestimentare, de încălţăminte şi accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro. Din cercetări s-a stabilit că o parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns în ţara noastră, apoi ar fi fost comercializate, prin intermediul unor site-uri de profil, mai multe operaţiuni de livrare fiind efectuate de doi soţi, o femeie în vârstă de 36 de ani, respectiv un bărbat în vârstă de 45 de ani, ambii cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, începând cu anul 2021, cei doi şi-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse, spre vânzare, şi totodată, înregistrate în istoric, tranzacţii cu produse despre care există suspiciunea că fac parte dintre cele reclamate ca fiind sustrase, de pe teritoriul Italiei. La locuinţa acestora, poliţiştii au găsit terminale mobile, medii de stocare, aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux, peste 2.000 de articole vestimentare, de încălţăminte şi accesorii, produse ce poartă marca unor branduri de lux, estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Gucci, D&G şi Balenciaga, prădate în Italia de doi soți români. Cuplul a vândut produsele de lux pe internet