Meniu
Search
x

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de desfiinţare a SIIJ. Ministrul Justiției: Această anomalie juridică a adus multe probleme

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale. Premierul Florin Cîţu a precizat că este nu doar o promisiune făcută de coaliţia de guvernare, dar şi o recomandare a instituţiilor europene. Vicepremierul Dan Barna a afirmat că ”decizia Guvernului este o îndepărtare de moştenirea toxică pe care încă o avem din guvernarea PSD – Liviu Dragnea”.

De Iulia Iancu la 19.02.2021, 08:28
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

”A fost aprobat un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a  Infracţiunilor din Justiţie. Este o promsiune a coaliţiei de guvernare, dar este şi o recomandare şi pentru respectarea MCV”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern. 

Premierul a precizat că ”CSM a dat aviz negativ şi când s-a înfiinţat secţia specială, dar şi acum, dar nu pentru că nu doreşte desfiinţarea secţiei, ci pentru alte considerente”. 

Vicepremierul Dan Barna a  declarat, la rândul său, că decizia arată că Guvernul este ”în confirmarea mandatului reformist pe care coaliţia şi l-a asumat”.

”Decizia de azi a Guvernului este o îndepărtare de moştenirea toxică pe care încă o avem din guvernarea PSD – Liviu Dragnea”, a declarat Barna.

Desfiinţarea SIIJ este un gest de normalitate (...) Justiţia nu începe şi nu se termină cu SIIJ, sunt multe alte probleme (...) Această anomalie juridică, (...), a adus multe probleme”, a declarat, la rândul său, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Ion anunţă că dosarele aflate în lucru vor fi trimise la unităţile specializate - DIICOT, DNA, Parchetul General sau alte parchete ş se va face o verificare a actelor întocmite de către procurorii SIIJ, potrivit News.ro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Guvernul a aprobat, joi, proiectul de desfiinţare a SIIJ. Ministrul Justiției: Această anomalie juridică a adus multe probleme