Antena Meniu Search
x

Guvernul ar putea decide obligativitatea purtării măştii de protecție la nivel naţional

Guvernul ar putea decide în şedinţa de joi obligativitatea purtării măştii la nivel naţional, a anunţat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Eduardt Cozminschi.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.11.2020, 17:23

O fetita care poarta masca de protectie se uita pe geamul unui tramvai
Guvernul ar putea decide obligativitatea purtării măştii de protecție la nivel naţional - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • În prezent, masca de protecție este obligatorie în toate localitățile în care indicele de infectare a trecut de 1,5 la mia de locuitori.
  • Peste 30 de milioane de măști de protecție au fost retrase temporar de la vânzare de inspectorii ANPC.

Declarația șefului ANPC a fost făcută într-o declarație de presă privind controalele efectuate la operatorii economici care comercializează măști de protecție. 

"În şedinţa de Guvern de astăzi (joi, n.r.) practic urmează să se instituie purtarea măştii la nivel naţional", a anunţat şeful ANPC.

În prezent, masca de protecție este obligatorie în toate localitățile în care indicele de infectare a trecut de 1,5 la mia de locuitori.

Peste 30 de milioane de măști, retrase de pe piață

Potrivit lui Eduardt Cozminschi, inspectorii ANPC au retras de la vânzare, temporar, peste 30 de milioane de măști de protecție.

Mai exact, au fost verificate măști în valoare de 3,65 milioane de lei, constatându-se abateri la echipamente individuale de protecție (EIP), în valoare de 2,1 miioane de lei, (aproximativ 58%).

Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii ANPC au dispus aplicarea de 382 sancţiuni din care 114 avertismente şi 268 amenzi contravenţionale, în valoare de 1,75 milioane de lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

La acestea s-au adăugat măsuri complementare, constând în oprirea temporară de la comercializare a peste 31 milioane de măști și oprirea definitivă de la comercializare a mai mult de 90.000 de măști, se arată într-un comunicat al ANPC.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 5 noiembrie 2020, că au fost înregistrate 9.714 cazuri de infectări cu SARS CoV-2 şi 121 morţi, în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Guvernul ar putea decide obligativitatea purtării măştii de protecție la nivel naţional