Antena Meniu Search
x

Video "Haideți, bă, c-avem bătaie!" Două adolescente s-au bătut ca-n Fight Club, cu zeci de colegi lângă ele, la un mall din Constanța

Bătaie ca-n filme în Constanța. Zeci de adolescenți și-au dat întâlnire la City Mall pentru a viziona bătaia programată dintre două eleve de liceu, de clasa a 8-a și respectiv a 9-a. Din informațiile obținute de reporterul Observator Andreea Filip, cele două s-ar fi jignit cu o zi înainte și au decis să regleze conturile în stil mafiot, printr-o bătaie în public. Desigur, imaginile au ajuns pe internet și de acolo la Poliție, care face cercetări.

de Redactia Observator

la 28.10.2022, 14:35

Vezi și

După cum se întâmplă în astfel de cazuri, adolescenții par preocupați doar să filmeze cât mai bine încăierarea și să le încurajeze pe bătăușe. Nimănui nu i-a trecut prin minte să aplaneze conflictul. Poliția din Constanța s-a autosezisat după apariția imaginilor și a demarat cercetări.

"În urma vizionării imaginilor în care sunt două minore ce se agresează fizic reciproc polițiștii din cadrul Secției 1 au început verificările, s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt, precum și pentru luarea măsurilor legale care se impun. Până la acest moment cele două minore au fost identificate, este vorba despre o minoră de 14 ani și una de 15 ani. Una dintre ele a fost audiată, cealaltă urmează să fie audiată în cursul zilei de mâine împreună cu reprezentanții legali. Până acum nu s-a făcut vreo sesizare sau plângere cu privire la acest incident. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. În funcție de rezultatul anchetei vor fi dispuse măsurile legale care se impun", a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Elena Stambuli, psiholog, explică de ce grupul este complice la această agresivitate

Se pare că scandalul dintre cele două fete ar fi pornit din cauza unui băiat.

"Imaginile sunt dramatice și din păcate apar din ce în ce mai des în rândul adolescenților. Cei mai mulți dintre ei sunt incapabili să folosească metode non-violente de a rezolva un conflict și au impresia că singura metodă de rezolvare a acestor probleme este violența prin intermediul căreia doresc să-și ocupe un loc în grup. Grupul este foarte important, este un complice la ceastă agresivitate, când cei de pe margine încurajează actul nu fac decât să le arate acestor fete care sunt implicate direct în agresivitate că au putere", a explicat Elena Stambuli, psiholog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Haideți, bă, c-avem bătaie!" Două adolescente s-au bătut ca-n Fight Club, cu zeci de colegi lângă ele, la un mall din Constanța