Antena Meniu Search
x

Video Haos în Portul Constanţa, la o zi de la lansarea aplicaţiei prin care transportatorii se puteau programa. Platforma s-a blocat, iar şoferii au stat la cozi şi 16 ore

A fost haos la intrarea în Portul Constanţa Sud Agigea, dar şi pe Autostrada A4. Aplicaţia prin intermediul căreia transportatorii se puteau programa din timp le-a dat mari bătăi de cap şoferilor de TIR-uri. La o zi de la lansare, programul s-a blocat, iar şoferii au fost nevoiţi să petreacă zeci de ore la coadă. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 19.10.2023, 08:34

Vezi și

Cozile kilometrice care se întind de pe Autostrada A4 până la intrarea în Portul Constanţa, nu mai sunt demult o surpriză. Iar pentru şoferii care transportă cereale traficul de coşmar a devenit o obişnuinţă. În speranţa că le va uşura munca, Administrația Portului Constanța a decis ca TIR-urile cu masa de peste 12 tone să intre în port doar pe baza unei rezervări făcute pe o aplicaţie. 

 Platforma s-a blocat, iar şoferii au stat la cozi şi 16 ore

Florin Vizan, director APC: Înregistrându-se în aplicaţia respectivă, fiecare dintre mijloacele auto vor putea să vină potrivit programării. Să aibă un timp scurt de aşteptare. Să descarce în 30 de minute sau cât au şi să se ducă înapoi pe şosea.  

Doar că minunea a ţinut doar câteva ore. La nici o zi de la lansare, aplicaţia s-a blocat, spre marea disperare a şoferilor. 

Pe acelaşi subiect

Reporter-şoferi: Funcţionează aplicaţia?

- E, funcţionează! E un rahat. Au vrut să facă ei ceva, dar nu au făcut  nimic.

- De câte ore stai?

- Cam de opt ore, ceva de genul, şi nu prea ne mişcăm. Am început să facem programări şi am primit mesaj că ar trebui să intru la ora 14:00, dar nu cred că ajung la ora 14:00 la poartă. 

- De cât timp staţi?

- 16 ore. Deci e un timp foarte mare. Fără condiţii, fără nimic. Nu ştim ce se întâmplă. 

Iar zecile de ore petrecute pe autostradă au fost doar începutul. Când credeau că au scăpat şi au ajuns în Portul Constanţa... şoferii s-au aşezat la o altă coadă. 

Şoferi: Mai luăm altă coadă iar. Mai stăm 10 ore, 12 ore, 24 de ore, depinde cum vrea operatorul să descarce.

- E greu. Aşteptăm aici. Cu programările acestea e foarte greu. 

- Ne-am programat, dar a expirat. Opt ore este valabilă programarea.

Până acum 177 de companii, care îşi desfășoară activitatea în Portul Constanţa s-au înregistrat în aplicaţie. Iar rezervările pot fi făcute pe pagina principală a site-ului Portului Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Haos în Portul Constanţa, la o zi de la lansarea aplicaţiei prin care transportatorii se puteau programa. Platforma s-a blocat, iar şoferii au stat la cozi şi 16 ore