Antena Meniu Search
x

Video Iarna îşi intră încet-încet în drepturi. Ce trebuie să ştie şoferii înainte de a pleca la drum

Chiar dacă meteorologii anunţă că vremea se mai linişteşte, autorităţile vin cu recomandări pentru momentul când iarna va intra pe deplin în drepturi

de Angela Bertea

la 18.11.2023, 09:54

Vezi și

Într-adevăr, având în vedere precipitațiile sub formă de ninsoare preconizate pentru perioada următoare, autoritățile vin cu câteva sfaturi pentru a evita problemele ce pot să apară în trafic, în sezonul rece. Și anume: să evităm plecarea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă, totuşi, deplasarea este necesară, să ne informam dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate.

De asemenea, să ne asigurăm că sistemul de încălzire a autoturismului funcţionează. Mai mult, este recomandat să ne pornim la drum cu rezervorul de combustibil plin şi nu în ultimul rând, să avem în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile.

Autoritățile ne recomandă o atenție sporită şi din cauza avertizărilor de vânt

Foarte important este, de altfel, ca mașina sa fie echipată corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă. Și aici mă refer la anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip sau sare. Și pentru că sunt și avertizari de vânt puternic, autoritățile ne recomandă o atenție sporită în caz că ne deplasam în zone cu panouri publicitare, stâlpi sau copaci care ar putea fi doborâţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Iarna îşi intră încet-încet în drepturi. Ce trebuie să ştie şoferii înainte de a pleca la drum