Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul care aduce ninsori loveşte sâmbătă România. Experţii anunţă valuri de 12 metri în Marea Neagră

Ne pregătim în sfârşit de iarnă. În mai multe staţiuni montane a nins, iar drumarii deszăpezesc de zor. Temperaturile vor scădea în acest weekend cu 10 grade Celsius. Frigul va cuprinde toate regiunile din cauza unui ciclon care va aduce ploi abundente, lapoviţă şi ninsoare

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 20:15

Vezi și

Temperaturile pe Transalpina nu au trecut de minus 3 grade Celsius iar utilajele de deszăpezire au acţionat toată ziua pe drumul situat la cea mai mare altitudine din ţară. Şoferii au fost nevoiţi să conducă prudent, iar autorităţile i-au avertizat pe oameni să nu mai circule în zonă fără cauciucuri de iarnă. 

Turiştii care au ajuns azi la Voineasa au fost încântaţi că pot admira munţii plini de zăpadă. Şi în judeţul Mehedinţi a nins pentru prima dată în acest sezon. Drumarii au intervenit pe drumul naţional care leagă Târgu Jiu de Băile Herculane, cu utilaje cu lamă şi materiale antiderapante. 

Echipajele au lucrat şi în judeţul Vâlcea, pe traseul Voineasa - Obârșia Lotrului. La peste 1.800 de metri altitudine, în Vârful Muntele Mic din judeţul Caraș-Severin, nu puteai să vezi la 10 metri în faţă din cauza ninsorii. Şi în Masivul Retezat totul a fost acoperit de un strat substanţial de zăpadă.   

Vremea rea va pune stăpânire pe toată ţara

Pe acelaşi subiect

În acest weekend, vremea rea va pune stăpânire pe toată ţara. Un ciclon care vine dinspre nord-vest va traversa toată țara până în extremitatea de est. Mâine va ajunge pe litoral. În Marea Neagră se vor forma valuri care vor ajunge la 8 - 12 metri înălţime, mai ales în zona Turciei şi a Bulgariei. 

Andreea Filip, reporter Observator: Vântul va începe să bată cu putere din această seară, la mare, iar mâine rafalele vor depăși 100 de kilometri pe oră. Temperaturile resimțite vor fi cu 5-6 grade mai scăzute decât ce ne arată termonetrul. Cam 5 grade Celsius.

Localnică: Azi e prima dată când mi-am luat geaca asta mai groasă şi zilnic fac aerosoli la malul mării. 

Tânără: Totuşi încă cald pentru această perioadă a anului şi astept să vină frigul, poate şi zăpada, dacă avem noroc. 

Aerul foarte rece va transforma ploile în lapoviță și ninsoare

Aerul foarte rece va transforma ploile în lapoviță și ninsoare în cursul nopții de sâmbătă, chiar și în zonele joase din Dobrogea. 

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Pentru prima dată în acest sezon rece vor apărea ninsori consistente pe alocuri şi lapoviţă în zonele joase din centrul şi din estul ţării. Este atenţionare de viscol la munte, iar mâine la amiază va intra în vigoare şi un cod portocaliu de vânt foarte puternic în sud-est. Lapoviţă şi ninsori vor cădea în regiunile estice pe timpul nopţii, iar atmosfera de început de iarna va cuprinde şi zona Capitalei.

Acest episod de iarnă nu va dura prea mult. Săptămâna viitoare vremea se va linişti, iar prin sudul ţării vor mai apărea doar ploi aduse de un alt ciclon, de data aceasta venit din Marea Mediterană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Ciclonul care aduce ninsori loveşte sâmbătă România. Experţii anunţă valuri de 12 metri în Marea Neagră