Antena Meniu Search
x

Video Ideea genială care a prins contur în gelateriile din România. Aromele "bizare" de îngheţată pentru care românii sunt dispuşi să scoată din buzunare tot mai mulţi bani

Pentru o îngheţată bună nu mai trebuie demult să mergem până în Italia. Avem şi noi tot mai multe gelaterii şi artizani tot mai inventivi. Printre aromele care ne ademenesc în acest sezon sunt unele la care e greu să ne fi gândit: îngheţata de eugenii, orez cu lapte, colivă,  aperol sau...ţuică!

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 12.04.2024, 21:30

Vezi și

Cine iubeşte îngheţata, găseşte în gelaterii arome tot mai variate! Îngheţata cu alcool este invenţia artizanilor care combina mai multe placeri intr o singură înghiţitură. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Dacă în nopţile de vară ne delectăm cu un cocktail, ziua putem alege aceleaşi arome, însă în variantă de îngheţată. De exemplu, aceasta este cu mojito şi aperol şi grapfruit, şi costă 22 lei.   

Ideea genială care a prins contur în gelateriile din România

Cei care vor sa simta gustul copilariei nu trebuie să se întoarca la vafe pentru că au acum de unde alege. De exemplu îngheţata de eugenii sau cea de magiun şi pâine. 

Pe acelaşi subiect

Ana Consulea, proprietar gelaterie: La eugenie avem o bază inspirată din eugenie, facem pur şi simplu o îngheţată pornind de la ce conţine crema dintre cei doi biscuiţi - cacao, grăsime, rom şi biscuiţii pe care toţi îi cunoaştem. Printre fructele colorate pe care le aleg cei mici în parc, vorbim cu succes de cătină, un fruct mai puţin cunoscut. 

Alte arome care ne suprind sunt coliva şi... ţuica! 

Client: Ghimbir şi colivă! Restul sunt clasice şi am încercat ceva nou! Gustul copilăriei!

- Am văzut că are cu colivă şi o să încerc, mi se pare inedit! 

Adrian Mengheş, artizan îngheţată: Mă gândesc la ce aş dori eu să gust şi atunci de cele mai multe ori ne adaptăm pe gustul românesc. Cele mai ciudate sortimente de îngheţată care au prins destul de bine au fost ghimbirul, coliva, matcha prinde, lavanda, iar o cupă de îngheţată de 70 de grame costă undeva la 12 lei. 

Variante şi pentru cei care ţin post

Sorbeturile cu fructe sunt recomandate celor care tin post. 

Bianca Barfă, manager gelaterie: Ciocolată, lămâie, căpşune, mango, fără lapte, fără nimic de provenienţă animală. Sâmbăta trecută am vândut peste 2000. 

Datele arată că România este pe locul nouă în clasamentul european al producătorlilor de îngheţată, cu peste 35 de milioane de litri. Şi platformele de livrare au înregistrat mai multe comenzi în ultimul an. Cel mai mare fan al acestui desert este un clujean care a comandat câte două îngheţate aproape în fiecare zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Ideea genială care a prins contur în gelateriile din România. Aromele "bizare" de îngheţată pentru care românii sunt dispuşi să scoată din buzunare tot mai mulţi bani