Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un ieşean rupt de beat şi-a bătut soţia însărcinată până a murit fătul. Bărbatul a fost trimis în judecată

Un bărbat de 37 de ani a fost trimis în judecată de procurorii din Iaşi, după ce, în urmă cu două luni, şi-a bătut soţia însărcinată până i s-a declanşat naşterea, iar copilul adus pe lume a murit.

de Veronica Micu

la 29.01.2020 , 15:15

Un bărbat de 37 de ani a fost trimis în judecată după ce şi-a bătut soţia însărcinată până i s-a declanşat naşterea Un ieşean rupt de beat şi-a bătut soţia însărcinată până a murit fătul. Bărbatul a fost trimis în judecată - Profi Media / Imagine ilustrativă

Un bărbat de 37 de ani a fost trimis în judecată de procurorii din Iaşi, după ce, în urmă cu două luni, şi-a bătut soţia însărcinată până i s-a declanşat naşterea, iar copilul adus pe lume a murit.

Faptele oribile au fost comise în luna noiembrie a anului trecut, pe fondul consumului de alcool.

Rupt de beat, bărbatul şi-a bătut fără milă soţia însărcinată în 8 luni. Tânăra a fost lovită în mod repetat cu pumnii şi picioarele în abdomen, lovituri care au "declanşat naşterea fătului mort".

Articolul continuă după reclamă

Detaliile atacului, descrise de procurori în rechizitoriu, sunt cutremurătoare.

"Prin rechizitoriul din data de 27.01.2020 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.N., fără antecedente penale, pentru săvârşirea:

- tentativei la infracţiunea de „omor calificat” asupra unui membru de familie,  prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 189 alin.1 lit. g Cod penal, art. 199 alin. 1 Cod penal.

După ce a rupt-o cu bătaia, bărbatul şi-a abandonat soţia fără să-i acorde ajutor

În fapt, s-a reţinut că, pe data de 07.11.2019, în jurul orei 1800, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, inculpatul, în vârstă de 37 ani, a iniţiat un atac asupra soţiei sale, însărcinată în luna a VIII-a, căreia i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii peste faţă, cap şi peste corp, precum şi cel puţin şase lovituri cu picioarele în abdomen,  ceea ce i-a cauzat nenumărate leziuni – echimoze, tumefacţii, plăgi – la nivelul feţei şi capului, membrelor superioare, abdomenului, coapselor, gambei şi genunchilor, fractură de piramidă nazală, luxaţie de cot stâng, dar a şi declanşat naşterea fătului mort, din cauza hemoperitoneului, consecinţă a plăgii hepatice, toate acestea fiind leziuni grave care i-au pus viaţa în primejdie persoanei vătămate", se arată în rechizitoriu, potrivit Ziarul de Iaşi.

Procurorul criminalist a reţinut că, "intenţia de a ucide a rezultat din multiplele lovituri aplicate şi intensitatea lor, în regiunile vitale ale corpului vulnerabil al victimei, vizate de obiectele folosite la atac, din atitudinea inculpatului după săvârşirea faptei, în sensul că şi-a abandonat soţia, care a sângerat  puternic, fără a-i acorda ajutor sau a cere ajutor pentru ea, ci, dimpotrivă, spunându-i că singura variantă ar fi fost păstrarea secretului agresiunii şi convieţuirea în continuare,  intervenţia unei ambulanţe fiind solicitată după aproximativ 7 ore".

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Un ieşean rupt de beat şi-a bătut soţia însărcinată până a murit fătul. Bărbatul a fost trimis în judecată