Antena Meniu Search
x

Video "Ieşiţi, ieşiţi!". Incendiu de proporţii într-un restaurant din Piteşti. 40 de clienţi şi 8 angajaţi, evacuaţi

Zeci de tineri s-au salvat, seara trecută, după ce un restaurant din centrul oraşului Piteşti a luat foc. Localul avea autorizaţie de securitate la incendiu, iar alarmele s-au declanşat înainte ca flăcările să cuprindă clădirea. Toţi clienţii au ieşit în stradă la timp. A urmat o cursă contra-cronometru, pentru pompieri, pentru a împiedica flăcările să ajungă şi la clădirile din apropiere. 

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 19:56

Vezi și

40 de clienţi şi 8 angajaţi se aflau în restaurantul al cărui acoperiş a fost cuprins de flăcări. Panicaţi, dar teferi, i-au sunat imediat pe cei dragi pentru a le spune că sunt bine.

Flăcările au pornit de la mansarda restaurantului

Băiat: Deci deasupra noastră a luat foc!

Alarma de incendiu s-a declanşat la ora 19:30, când localul se aglomerase deja. Cei mai mulţi clienţi erau la parter, dar un grup de tineri se afla la terasa de la etajul doi. Exact sub mansarda de unde au pornit flăcările.

Pe acelaşi subiect

Băiat: Eram înăuntru şi a pornit alarma, se stingeau şi se aprindeau luminile constant şi la un moment dat a început să ţipe lumea pe acolo, se aruncau scaunele, era haos.

Băiat: A venit ospătăriţa, ne-a zis: toată lumea, ieşiţi, ieşiţi! Toată lumea se agita, era panică foarte mare. 

Băiat: Când să ies, toate scaunele erau aruncate şi era să şi cad, fix atunci, înainte să ies. 

Cu ajutorul angajaţilor, toată lumea a reuşit să părăsească localul înainte ca flăcările să cuprindă acoperişul. 

Nicio persoană nu a fost rănită

George Hăisan, angajat restaurant: M-am dus sus să verific care este problema şi am văzut că e fum. I-am evacuat pe toţi şi am încercat să sting cât s-a putut, dar...

Cristi Prodănel, proprietarul restaurantului: Asta înseamnă să ai autorizaţie de incendiu. Senzorii de fum au citit înainte să apară flacăra şi a început să sune alarma. Şi atunci toată lumea s-a autoevacuat.

Nicio persoană nu a fost rănită. Însă a fost nevoie de 12 autospeciale de pompieri pentru ca flăcările să nu ajungă şi la clădirile din jur. Întreaga stradă din centrul oraşului a fost blocată pentru a le permite salvatorilor să intervină.

Pompierilor le-a luat mai bine de o oră pentru a stăpâni flăcările. Au fost nevoiţi să mute şi maşinile parcate în zonă.

Primele cercetări arată că focul a pornit de la un cablu electric, aflat la mansardă, care s-a supraîncălzit. Restaurantul fusese renovat de curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Ieşiţi, ieşiţi!". Incendiu de proporţii într-un restaurant din Piteşti. 40 de clienţi şi 8 angajaţi, evacuaţi