Antena Meniu Search
x

Imagini de infarct pe Dealul Hațegului, după ce o maşina intră în acvaplanare: "Când nu te aștepți, se poate întâmpla" (Video)

Imagini teribile filmate de o cameră de bord pe Dealul Hațegului, în judeţul Hunedoara. Un şofer a pierdut controlul volanului după ce maşina pe care o conducea a intrat în acvaplanare. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.08.2019, 11:00

Filmarea a fost făcută de o cameră de bord dintr-o maşină care rula pe acelaşi sens de mers
Imagini de infarct pe Dealul Hațegului, după ce o maşina intră în acvaplanare - captura video Facebook

Imagini teribile filmate de o cameră de bord pe Dealul Hațegului, în judeţul Hunedoara. Un şofer a pierdut controlul volanului după ce maşina pe care o conducea a intrat în acvaplanare. 

Filmarea a fost făcută de o cameră de bord aflată într-un autoturism care rula pe acelaşi sens de mers, dar pe a doua bandă de circulaţie.

În imagini se vede cum, pe un carosabil umed, un şofer care circulă cu o vitează neadaptată la condiţiile de drum, pierde controlul volanului după ce maşina intră în acvaplanare.

Autoturismul se învârte de câteva ori, însă, din fericire, nu a fost lovit de nicio altă maşină. După ce "recâştigă" controlul volanului, şoferull redresează vehiculul şi îşi continuă drumul.

"Acvaplanarea🚤 - Piruetă 💃 ...pe Dealul Hațegului-Hunedoara, când nu te aștepți, se poate întâmpla. Bine că s-a terminat cu bine🙏", este mesajul care însoţeşte materialul video.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acvaplanarea, când apare și cum trebuie reacționat

Acvaplanarea apare atunci când anvelopele mașinii nu mai fac contact direct cu asfaltul, deoarece între cele două suprafețe există o peliculă de apă.

Cu cât aceasta este mai groasă, cu atât controlul este mai dificil și perioada de acvaplanare mai lungă. Acvaplanarea este semnalată de momentul în care mașina nu mai poate fi controlată.

Cu cât viteza este mai mare pe timp de ploaie, cu atât riscul apariției fenomenului de acvaplanare este mai ridicat, scrie blog.autovit.ro. 

Este foarte important ca în momentul acvaplanării să nu bruschezi comenzile mașinii.  Controlează foarte fin direcția și, foarte important, nu frâna deloc. Așteaptă să recâștigi controlul mașinii și apoi acționează mai accentuat frâna și direcția mașinii pentru a schimba traiectoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Imagini de infarct pe Dealul Hațegului, după ce o maşina intră în acvaplanare: "Când nu te aștepți, se poate întâmpla" (Video)