Imagini de infarct pe Dealul Hațegului, după ce o maşina intră în acvaplanare: "Când nu te aștepți, se poate întâmpla" (Video)

De Veronica Micu.
Publicat: 01.08.2019, 10:49.
Actualizat: 01.08.2019, 11:00

Imagini teribile filmate de o cameră de bord pe Dealul Hațegului, în judeţul Hunedoara. Un şofer a pierdut controlul volanului după ce maşina pe care o conducea a intrat în acvaplanare. 

Filmarea a fost făcută de o cameră de bord dintr-o maşină care rula pe acelaşi sens de mers

Imagini de infarct pe Dealul Hațegului, după ce o maşina intră în acvaplanare

captura video Facebook

Imagini teribile filmate de o cameră de bord pe Dealul Hațegului, în judeţul Hunedoara. Un şofer a pierdut controlul volanului după ce maşina pe care o conducea a intrat în acvaplanare.

Filmarea a fost făcută de o cameră de bord aflată într-un autoturism care rula pe acelaşi sens de mers, dar pe a doua bandă de circulaţie.

În imagini se vede cum, pe un carosabil umed, un şofer care circulă cu o vitează neadaptată la condiţiile de drum, pierde controlul volanului după ce maşina intră în acvaplanare.

Autoturismul se învârte de câteva ori, însă, din fericire, nu a fost lovit de nicio altă maşină. După ce "recâştigă" controlul volanului, şoferull redresează vehiculul şi îşi continuă drumul.

"Acvaplanarea🚤 - Piruetă 💃 ...pe Dealul Hațegului-Hunedoara, când nu te aștepți, se poate întâmpla. Bine că s-a terminat cu bine🙏", este mesajul care însoţeşte materialul video.

Acvaplanarea, când apare și cum trebuie reacționat

Acvaplanarea apare atunci când anvelopele mașinii nu mai fac contact direct cu asfaltul, deoarece între cele două suprafețe există o peliculă de apă.

Cu cât aceasta este mai groasă, cu atât controlul este mai dificil și perioada de acvaplanare mai lungă. Acvaplanarea este semnalată de momentul în care mașina nu mai poate fi controlată.

Cu cât viteza este mai mare pe timp de ploaie, cu atât riscul apariției fenomenului de acvaplanare este mai ridicat, scrie blog.autovit.ro.

Este foarte important ca în momentul acvaplanării să nu bruschezi comenzile mașinii. Controlează foarte fin direcția și, foarte important, nu frâna deloc. Așteaptă să recâștigi controlul mașinii și apoi acționează mai accentuat frâna și direcția mașinii pentru a schimba traiectoria.

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO