Antena Meniu Search
x

Video Imagini din adâncul mării, din locul unde s-a prăbuşit avionul indonezian. Scafandrii adună ce a mai rămas din avion

Autorităţile indoneziene au trimis echipaje de scafandri pentru a recupera resturile avionului prăbuşit în Marea Java. În imaginile filmate în adâncul mării se văd bucăţi de fuselaj şi o parte din bunurile pasagerilor.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.01.2021, 13:02

Vezi și

Cutiile negre ale avionului au fost localizate, iar autorităţile speră că informaţiile înregistrate de dispozitive să le poată oferi o explicaţie în privinţa prăbuşirii avionului.

Scafandrii au filmat imagini dramatice

Scafandrii marinei indoneziene au primit sarcina de a marca toată zona din adâncul mării Java, unde s-a scufundat avionul Sriwijaya Air. Peste tot, pe fundul mării sunt împrăştiate bucăţi din aeronavă şi bunurile pasagerilor.

Fiecare bucată de avion urmează să fie recuperată de scafandri, iar autorităţile speră la orice indiciu care i-ar ajuta să afle motivul pentru care avion a căzut ca un fulger în apă. Mai mulţi pescari care se aflau în zonă, în momentul prăbuşirii spun că nu au auzit motoarele avionului atunci când s-a prăbuşit, dar au văzut cum aeronava a explodat înainte de impactul cu apa.

Avionul a căzut ca un fulger în apă

"Sunt norocos că nu m-a lovit", și-a amintit el, încă vizibil zdruncinat de ceea ce a văzut. "A fost ca o fulgerare, foarte rapid. A explodat când a lovit apa. Am văzut resturi plutind. Erau resturi de avion", a spus un pescar pentru nytimes.com.

Un alt pescar a spus că a auzit o explozie uriașă. A simțit cum marea îi ridică barca și a văzut pâlpâiri de galben și roșu sub suprafață. "Am văzut resturi în apa", a spus el. "Fumul negru gros a umplut aerul. Apa era galbenă și roșie".

"Mi-a fost frică să nu mă răstoarne valul", a spus el. "M-am uitat în dreapta și în stânga și nu am văzut barca prietenului meu". "Nu am auzit niciun sunet de avion", a spus el.

Piloţii nu au anunţat vreo urgenţă

O înregistrare a conversațiilor cu controlul traficului aerian a indicat schimburi de rutină și nu a existat nicio urgenţă sau problemă, înainte ca avionul deoarece Sriwijaya Air Boeing 737-500 să se scufunde în Marea Java, a spus Nurcahyo Utomo, investigatorul şef al comisiei naţionale de transport pentru AFP.

"Este ca o conversație normală și nimic suspect. Nu se vorbește despre o urgență sau ceva de genul acesta. Datele preliminare sugerează că, cel mai probabil, avionul era intact când a lovit apa, dar nimic nu e sigur în acest stadiu", a spus Utomo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Imagini din adâncul mării, din locul unde s-a prăbuşit avionul indonezian. Scafandrii adună ce a mai rămas din avion