Antena Meniu Search
x

Primele imagini de la momentul în care o grupare de hoți a aruncat în aer două bancomate din Otopeni (Video)

Au apărut primele imagini de la explozia celor două bancomate din Otopeni. Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentul exploziei, dar şi pe o parte dintre atacatori. În doar trei minute, hoţii au reuşit să fugă cu banii dintr-un bancomat, iar acum anchetatorii încearcă să le refacă traseul şi să-i identifice.

de Redactia Observator

la 09.09.2020, 20:03

Vezi și
  • Deocamdată prejudiciul nu a fost stabilit cu exactitate.
  • Specialiștii sunt convinși că hoții nu au acționat la întâmplare.

Ora 4 şi 46 de minute. Luni dimineaţa. Explozia se vede pe o cameră de supraveghere din apropierea băncii. Jaful nu durează mai mult de 3-4 minute. Aceeaşi cameră surprinde şi primul echipaj de poliţie. Atacatorii însă au dispărut.

Imaginile reprezintă probe cheie în dosar. Camerele de supraveghere ale băncii i-au şi surprins în acţiune pe trei dintre atacatori, lângă bancomate. Şi vorbim despre profesionişti, spun surse Observator. 

Cristi Gheorghe, Direcţia de Investigaţii Criminale: Dispozitivul, dacă este să mă întrebaţi pe mine, a fost făcut bine. Nu este un dispozitiv militar, nu are legatură cu ceva ce face parte din spectrul armatei. Este un dispozitiv artizanal.

"Paletă de pizza". Aşa este cunoscută metoda, des întâlnită în modul de operare a hoţilor din alte ţări europene. Un dispozitiv compact, cu explozibil solid, care se introduce pe fanta bancomatului. Suficient de bine cât să nu arunce în aer doar partea electronică, ci şi uşa seif-ului.

Poliţiştii au ridicat toate probele de la faţa locului şi au audiat mai mulţi martori. Există şi un cerc de suspecţi: "Eu am ajuns în dreptul șoferului. Pe el am putut să îl disting. Era blond și purta niște ochelari de vedere sau soare și mască la gură. Pe ceilalți cinci nu am apucat să-i văd, erau mascați".

Mascaţi cu măşti chirurgicale, mănuşi şi pelerine verzi. Profesionişti, dar lacomi. Au atacat două bancomate şi n-au avut timp să ia şi banii. 

Explozia a fost puternică. Surse spun că o parte din bani a fost găsită în interiorul băncii, o altă parte a ars. Acum, reprezentanţii băncii trebuie să vadă exact cu cât au alimentat ATM-urile, cât au reuşit să scoată clienţii şi cu cât au reuşit să fugă atacatorii.

Prejudiciul exact nu a fost calculat încă. De la începutul anului, în toată ţara au mai fost alte cinci astfel de atacuri. Puţine, dacă e să comparăm cu ce se întâmplă în ţări precum Spania, Italia, Franţa, Germania şi Austria, unde spargerea bancomatelor e un adevărat fenomen.

În mai 2019, mai mulţi bărbaţi au aruncat în aer un bancomat de pe Bulevardul Theodor Pallady, din Capitală. Un atac de doar 10 secunde cu o pradă de 100.000 de euro. Şi atunci, atacatorii purtau pelerine verzi iar modul de operare a fost acelaşi, cu dispozitive de tip "pizza slide". 

Surse Observator spun însă că nu vorbim despre aceiaşi atacatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Primele imagini de la momentul în care o grupare de hoți a aruncat în aer două bancomate din Otopeni (Video)