Antena Meniu Search
x

Ultimele imagini cu Luiza Melencu, cealaltă fată dispărută la Caracal (Video)

O înregistrare video arată ultimele imagini cu Luiza Mihaela Melencu, cealaltă fată dispărută la Caracal, în mod similar cu Alexandra Măceșanu. Fata a dispărut în aprilie. Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, s-a aflat pe lista suspecților, în dosarul adolescentei.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 26.07.2019, 20:34

Luiza Melencu a dispărut în aprilie, în timp ce se îndrepta spre Caracal Vezi și

O înregistrare video arată ultimele imagini cu Luiza Mihaela Melencu, cealaltă fată dispărută la Caracal, în mod similar cu Alexandra Măceșanu. Fata a dispărut în aprilie. Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, s-a aflat pe lista suspecților, în dosarul adolescentei.

Înregistrarea video a fost făcută pe 15 aprilie, ziua în care Luiza Melencu a dispărut. Fata de 18 ani poate fi văzută pe stradă, în timp ce vorbește la telefon. 

În imaginile de aproximativ 12 secunde, adolescenta poate fi văzută cum trece prin fața unui magazin. Originară din Dioști, județul Dolj, Luiza Melencu se ducea în acea zi la Caracal. A luat o mașină de ocazie, iar de atunci nu se mai știe nimic de ea.

Dispariția a fost semnalată de bunicul fetei, iar dosarul ei a ajuns de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova la DIICOT Craiova. Procurorii DIICOT au tratat ca pe un caz de trafic de persoane.

Pe lista suspecților, o listă care era însă destul de mare, se afla inclusiv Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal. Surse din anchetă spun că procurorii DIICOT au mers pe varianta că fata a fost răpită și dusă în străinătate, în Elveția, pentru a fi exploatată.

Vă prezentăm integral comunicatul celor de la DIICOT Craiova:

În data de 15.04.2019, lucrătorii Postului de Poliție Dioști au fost sesizați, prin plângere, de către o persoană de sex masculin, din comuna Dioști, sat Radomir, jud. Dolj, cu privire la faptul că, nepoata sa, în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul  din comuna Dioști către municipiul Caracal și nu a mai revenit. Prin ordonanța din 18.04.2019, Secția 4 Poliție Rurală Coșoveni - Postul de Poliție Coșoveni a dispus începerea urmăriririi penale sub aspectul infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art.205 alin.1 C.p.

Prin ordonanța din 30.05.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15.04.2019 și 19.04.2019, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat  că aceasta nu mai dorește să se întoarcă  acasă, fiind pe teritoriul Elveției.

Prin ordonanța din 06.06.2019 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210  alin.1 lit. a C.p, raportat la împrejurările cauzei, la modul și mijloacele de săvârșire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră inițiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

La data de 26.07.2019,în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. și a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Craiova  a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenței de soluționare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală  ce are ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere faptul că, din datele obținute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și ulterior din surse publice, au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire prev. de art. 43 alin. 2 litera a C.pr.pen.. Astfel, s-a constatat același modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliștilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniștirea lor sau inducerea unei piste false),precum și împrejurările de timp și de loc.

Facem precizarea că în cauza înregistrată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la  identitatea făptuitorilor, transmite DIICOT Craiova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ultimele imagini cu Luiza Melencu, cealaltă fată dispărută la Caracal (Video)