Antena Meniu Search
x

Primele imagini de la operațiunea de salvare a celor 6 turiști blocați în Bucegi

Jandarmii montani au intervenit pentru salvarea  a 6 turiști care au rămas blocați în Munții Bucegi, în Valea Peleșului, pe un traseu neschiabil.

Imagini dramatice de la operațiunea de salvare a șase turiști blocați în Munții Bucegi Vezi și

Jandarmii montani au intervenit pentru salvarea a 6 turiști care au rămas blocați în Munții Bucegi, în Valea Peleșului, pe un traseu neschiabil, acoperit de zăpadă. Turiștii au cerut ajutorul la 112.

Actualizare: Cei 6 turiști au fost aduși în siguranță în stațiunea Sinaia. Potrivit jandarmilor montani, citați de News.ro, un al șaptelea turist, care, de asemenea, făcea parte din grup, este de negăsit.

Bărbatul dispărut este din București și ar fi chiar cel care a anunțat la 112 că grupul de turiști a rămas blocat. Jandarmii montani îl caută, dar operațiunea e îngreunată de vremea ostilă. Salvatorii presupun că el a rămas pe o stâncă, la cota 1500.

O echipă de jandarmi a reușit să intre în contact cu cei 6 turiști, după câteva ore de căutări. Operațiunea a fost îngreunată de stratul mare de zăpadă.

Misiunea de coborâre a turiștilor are, de asemenea, probleme, tot din cauza zăpezii și a vremii nefavorabile.

Potrivit salvatorilor, cei 6 turiști au vrut să coboare cu schiurile, prin pădure, de la cota 1400. Însă au rămas blocați din cauza zăpezii, mai ales că traseul era neschiabil.

În jurul orei 15.13 minute, unul dintre turiști a sunat la 112, pentru a cere ajutorul. Mai mulți jandarmi montani au pornit în căutarea lor. Au fost și momente dramatice, pentru că jandarmii au ajuns la doar 250 de metri de turiști și nu mai puteau înainta din cauza terenului deosebit de greu.

În cele din urmă, salvatorii au reușit să îi găsească pe cei 6 și au demarat operațiunea de coborâre, folosindu-se și de corzile de alpinism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Primele imagini de la operațiunea de salvare a celor 6 turiști blocați în Bucegi