Antena Meniu Search
x

Furtuna care a lovit Pantelimon se produce o dată la 100 de ani. Cantități record de apă, spun meteorologii (Video)

În Bucureşti şi în localităţile de lângă, ploile torenţiale au făcut ravagii. A plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă. În comuna Pantelimon apa a ajuns până la geamurile maşinilor, iar o staţie de metrou a fost inundată.

de Redactia Observator

la 24.05.2019, 20:47

Vezi și

În Bucureşti şi în localităţile de lângă, ploile torenţiale au făcut ravagii. A plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă. În comuna Pantelimon apa a ajuns până la geamurile maşinilor, iar o staţie de metrou a fost inundată.

Străzile din comuna Pantelimon s-au transformat în lacuri, iar maşinile în bărci. Apa a ajuns până la geamurile autovehiculelor. 

Ploaia din Pantelimon, o dată la 100 de ani

Potrivit meteorologilor, ”aceste ploi cu caracter torențial, căzute într-un interval foarte scurt de timp, corespun probabilității de apariție a unor astfel de fenomene ce pot apărea între o dată la 50 de ani (de exemplu în Colentina), iar în zona Pantelimon o dată la 100 de ani”.

În Pantelimon, cantitatea de apă a fost de 50 de ml/mp în intervalul de 30 de minute dintre orele 16.30 - 17.00.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nici în Capitală, canalizările din zona de nord nu au făcut faţă puhoaielor. 

În cartierul Dobroieşi din Bucureşti, apa din lac s-a revărsat, iar canalele au refulat.

Oamenii prinşi de averse în zona Romexpo au mers cu apa peste glezne. Iar pe marile bulevarde, maşinile abia dacă au putut înainta din cauza cantităţilor mari de apă acumulate. Staţia de metrou Aviatorilor a fost inundată până în zona turnicheţilor.

Acoperişul din Gara de Nord a cedat. Călătorii s-au ferit cum au putut de şuvoaiele din tavan. Pe şoseaua Fundeni, în dreptul spitalului, mai multe maşini au rămas blocate după ce le-a intrat apă în motor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Furtuna care a lovit Pantelimon se produce o dată la 100 de ani. Cantități record de apă, spun meteorologii (Video)