Antena Meniu Search
x

Video Impact fatal pe calea ferată: Șoferul inconștient care a forțat trecerea a murit, iar trei vagoane ale trenului de marfă au sărit de pe șine

Un tren de marfă a deraiat vineri, între stațiile Filești - Cătușa, județul Galați, după ce un șofer de 45 de ani a forțat trecerea pe calea ferată.

de Monica Palade

la 07.01.2022, 18:26

Vezi și

Mașina a fost făcută acordeon, iar bărbatul a fost scos cu greu de pompieri. Din păcate pentru el, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic. La fața locului s-au deplasat doua autospeciale și echipajul SMURD tip B de la S.P. Tecuci, ISU Galați.

Din primele informații, trenul Regio Galați-Mărășești ar fi acroșat un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani, din Barcea, care nu ar fi oprit la semnalele acustice și luminoase. În urma accidentului, conducătorul auto a decedat, iar trei vagoane au sărit de pe șine. Traficul feroviar a fost întrerupt pe sensul de mers Galați-Mărășești. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, informează reporterul Observator Adrian Obreja.

Ce spune CFR

Trei vagoane care compuneau un tren privat de marfă ce transportau cărbune pentru Combinatul Siderurgic Galați au deraiat, vineri, între stațiile Filești - Cătușa, județul Galați. Nu au fost victime.

Pe acelaşi subiect

CFR SA a transmis că între stațiile Filești - Cătușa, 3 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat. Potrivit CFR SA, pe secția respectivă nu circulă trenuri de călatori, linia fiind destinată doar traficului feroviar de marfă.

Reprezentanții SRCF Galați s-au deplasat deja la fața locului, pentru verificare și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare repunerii pe șină a vagoanelor deraiate. De asemenea, CFR SA face precizarea că personalul feroviar la Sucursalei Galați va asigura tot suportul tehnic necesar, inclusiv utilajele cu care se va acționa pentru repunerea vagoanelor pe șină.

Trenul de marfă, format din opt vagoane, aparține operatorului privat Unicom Tranzit și asigura un transport de cărbune pentru Combinatul Siderurgic Galați. Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii celor 3 vagoane.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA dă asigurări că toate intervențiile desfășurate la fața locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar de marfă, în zona respectivă, în condiții de siguranță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Impact fatal pe calea ferată: Șoferul inconștient care a forțat trecerea a murit, iar trei vagoane ale trenului de marfă au sărit de pe șine