Antena Meniu Search
x

Video "În 30 de secunde a luat tot foc!" Filmul incendiului de la sala de sport din Iași: Cum a fost evitată o tragedie

Una dintre cele mai mari săli de sport din Iaşi a luat foc astăzi, cu 20 de oameni în clădire. 18 echipaje de pompieri, medici şi paramedici au venit în câteva minute în ajutorul lor. Aproape două ore a durat până au stins salvatorii incendiul: flăcările s-au extins la blocul construit la nici doi metri şi au atins dormitorul unor copii. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 30.12.2022, 19:33

Vezi și

În doar câteva secunde, flăcările s-au întins de la parter până la ultimul etaj al centrului SPA, aflat în apropierea spitalului de recuperare din Iaşi. Încinse de foc, plăci din faţada clădirii au început să cadă. 

Martor: O bubuitură foarte mare! În 30 de secunde a luat tot foc. 

Incendiu în Iași. O persoană a făcut atac de panică

Moraru Cristi, client sală de sport: Într-o fracțiune de secundă s-a văzut o flacăra mare, am îndrumat toți pe cei care erau în sala spre scări, că să nu coboram cu liftul, am reușit în final să ajungem la parter cu bine, s-a produs o explozie la parter, am ieșit toți în regulă. Am ajutat la salvarea persoanelor care nu puteau să iasă. Eu eram la etajul patru. 

Pe acelaşi subiect

Ionuț Grădinaru, șef ISU Iași: S-au deplasat 7 autospeciale, 3 autocisterne cu apă, 2 autoscări, 4 echipaje de prim ajutor, 1 echipaj de terapie intensivă, 1 echipaj transport victime multiple. În sprijin au fost solicitate două autospeciale de la Vaslui, care nu au ajuns la locul intervenției. Din primele informaţii ale noastre şi pozele vizualizate, considerăm că este de cauza electrică, că urmare a unei fluctuaţii de tensiune. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Deşi incendiul a izbucnit la clădirea în care se află centrul spa, din cauza faptului că în imediata apropiere se află și un bloc de locuințe, imediat focul s-a extins și la acest bloc, de alfel mai multe apartamente au fost afectate și oamenii au fost evacuați. 

Flăcările de la incendiu au atins dormitorul unui apartament în care se aflau copii

Un bărbat şi familia lui locuiesc într-un apartament închiriat în blocul la care s-a extins incendiul. Din fericire, nu erau acasă când s-a întâmplat nenorocirea. Focul a atins dormitorul copiilor: "Faţada, toată faţada blocului, decorativa şi geamul de la dormitor spart. Au ajuns pompierii destul de repede, s-au ocupat. Mai greu să scoti copiii rapid".

Patronul clădirii în care a izbucnit incendiul este dezvoltatorul imobiliar Cristian Zămoşteanu, cercetat de DNA împreună cu primarul Iaşiului, Mihai Chirica, pentru corupţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "În 30 de secunde a luat tot foc!" Filmul incendiului de la sala de sport din Iași: Cum a fost evitată o tragedie